Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ο Τριαντάφυλλος Βλάχος είναι ο νέος πρόεδρος του Τηλυκράτη

Ο Τριαντάφυλλος Βλάχος είναι ο νέος πρόεδρος του Τηλυκράτη

0

vlaxos-tili

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Τηλυκράτη σε μία Γενική Συνέλευση, που ειπώθηκε το έργο της διοίκησης μέχρι σήμερα, έγινε αναφορά στις ακαδημίες, τις συζητήσεις με τον Πανλευκάδιο που έπεσαν στο κενό, την επόμενη μέρα του Τηλυκράτη με στόχο να γιορτάσουν τα 90 χρόνια της ιστορία του Τηλυκράτη το 2017 με την ομάδα στην Γ΄ Εθνική, ενώ είχαμε και αλλαγή προέδρου, με τον κ. Βλάχο Τριαντάφυλλο να αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρικής ηγεσίας του σωματείου.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Πρόεδρος του Τηλυκράτη, Γιώργος Βαγενάς, που έκανε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ομάδας, με μία μικρή αναδρομή στα έργα του ΔΣ μέχρι σήμερα τονίζοντας, ότι τα εγγεγραμμένα μέλη ξεπερνάνε τους 100, την συμφωνία με τον κ.Πανταζή για τις ακαδημίες, την πρόσληψη και την απόλυση του κ. Λιόλιου, με τον κ. Πολίτη να αναλαμβάνει, καθώς και την κοινωνική δράση του συλλόγου με την καθαριότητα και τη συλλογή ρούχων.

Στην αρχική του αναφορά έκανε λόγο και για τις συζητήσεις με τον Πανλευκάδιο που ήρθαν σε αδιέξοδο, την δημιουργία νέων γραφείων και μπουτίκ στο χώρο του Εμπορικού “The city”, καθώς επίσης τόνισε ότι η μεγάλη η ομάδα δεν είχε το τέλος που της άρμοζε και τέλος ευχαρίστησε του χορηγούς της ομάδας.

 

Ενημέρωση από το Δήμο

Ο πρώην πλέον Πρόεδρος του Τηλυκράτη, κ. Βαγενάς, ενημέρωσε το σώμα για την ειδοποίηση που έλαβαν από το Δήμο, για να καθαρίσουν το χώρο του Δημοτικού σταδίου, που χρησιμοποιούσαν, λέγοντας πως είναι σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του Δήμου. Όπως είπε, ο Τηλυκράτης στην ουσία δεν είχε δικό του χώρο, ούτε κλειδιά τη φετινή σεζόν, παρά μόνο το στεγνωτήριο και πλυντήριο στα παλιά αποδυτήρια και είναι αδιανόητο το 2015 να λες σε ένα ποδοσφαιριστή να πάρει το ρούχα του να τα πλύνει στο σπίτι.

 

Η ομάδα πάνω από όλα

Ο Γιώργος Βαγενάς, προς το τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν μαζί του στο συμβούλιο και του εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου, τονίζοντας ότι ήταν μεγάλη τιμή για αυτόν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους ποδοσφαιστές που παρότι όπως είπε είχαν καλύτερες προτάσεις, τις αρνήθηκαν και έπαιξαν για τη φανέλα και τον Τηλυκράτη.

Για αυτόν η επιτυχία ήταν ότι κανείς δεν έβαλε τον εαυτό του(διοίκηση, προπονητές και παίχτες), πάνω από την ομάδα και αυτή η φιλοσοφία θα συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν επαφές με νέα άτομα για να στελεχώσουν τη διοίκηση του σωματείου, αλλά η λειτουργία της δεν θα αλλάξει με τίποτα.

 

Οικονομικός απολογισμός

Η φετινή χρονιά στο Τηλυκράτη στοίχισε λίγο κάτω από τις 65000 ευρώ, από τα οποία τα 2/5 τα έβαλε το συμβούλιο. Ενώ, υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα που δεν ξεπερνούν τα 4000ευρώ, με τους ανθρώπους της διοίκησης να είναι αυτοί που θα καλύψουν αυτό το ποσό. Τα περισσότερα έξοδα της διοίκησης, ήταν σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, καθώς και ρουχισμός.

 

Η πρόοδος της ακαδημίας

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο Τηλυκράτης, βασίστηκε και θα βασιστεί στο μέλλον στις ακαδημίες, με τους ανθρώπους της ομάδας να ρίχνουν μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η διοίκηση, ήρθε σε συμφωνία με το soccer club(5χ5), του κ. Πανταζή και αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 100 δελτία σε τάξεις του Δημοτικού και Γυμνασιού(παιδικό και προ-τζούνιορ).

Μάλιστα, από τις αρχές του χρόνου έχει μπει στο πρόγραμμα των ακαδημιών του ΟΠΑΠ ΑΕ, άδεια που πήραν μόνο 125 ακαδημίες από τις 1800 αιτήσεις σε όλη την Ελλάδα και μόνο 3-4 στην Δυτική Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κατ΄ αρχήν, τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στους αγώνες, υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ θα πάρουν μέρος και σε διάφορα τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Οι επαφές με Πανλευκάδιο και η ρήξη

Φυσικά, από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο και δεν είναι άλλο από το γιατί δεν έγινε η συνένωση με τον Πανλευκάδιο και που χάλασαν οι συζητήσεις.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βαγενάς, από τις αρχές του χρόνου υπήρχαν επαφές με τον Πανλευκάδιο, με τον Τριαντάφυλλο Βλάχο να ηγείται των συνομιλιών. Ενώ μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα οι δύο πλευρές παρουσίας 3-4 από κάθε συμβούλιο, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν κοινή λύση.

Υπήρχε ταύτιση απόψεων και η κεντρική ιδέα ήταν να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία με πρώτη ομάδα τον Τηλυκράτη και δεύτερη τον Πανλευκάδιο, που θα βγάζει παίχτες και θα τροφοδοτεί την μεγάλη ομάδα. Συζητήθηκε, να υπάρξει κεντρική διοίκηση με κοινό ταμείο με τα άτομα της νέας διοίκησης να μην είναι από τα συμβούλια των δύο σωματείων. Αλλά, μόλις έφτασε η συζήτηση στο θέμα των ακαδημιών υπήρξε διαφωνία, καθώς όπως υποστηρίζουν, η πλευρά του Πανλευκάδιου, ήθελε οι ακαδημίες να λέγονται Πανελυκάδιος, κάτι που δεν ήθελε η πλευρά του Τηλυκράτη, καθώς υπήρχαν κόκκινες γραμμές στην ονομασία, καθώς γεννήθηκαν δύο προβλήματα που δεν ήξεραν αν θα λυθούν.

Πρώτον, Με το σκεπτικό της ρήξης και της διαφωνίας κάποιας στιγμής στο μέλλον, η πλευρά του Τηλυκράτη, δεν ήθελε να μείνει με μικρότερο αριθμό δελτίων, αφού τα περισσότερα θα είχαν εκδοθεί στο όνομα του Πανλευκάδιου και αυτό ίσως να δημιουργούσε προβλήματα.

και δεύτερον, Υπήρχε συμφωνία και υπογεγραμμένα χαρτιά, με τον ιδιοκτήτη του 5χ5 ότι το πλάνο των ακαδημιών του Τηλυκράτη θα είναι τουλάχιστον διετίας. Αυτό έγινε στην περυσινή συμφωνία, του κ. Πανταζή με τον Τηλυκράτη, για να μη χάσει ο πρώτος, την ακαδημία που είχε ήδη στήσει και θα ενώνονταν με τον Τηλυκράτη, σε περίπτωση τυχών προβλημάτων της ομάδας. Αυτό οι άνθρωποι της ομάδας, δεν ήξεραν αν θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

Οπότε, αυτά τα δύο θέματα που προέκυψαν, συν το όνομα που έθεσε η πλευρά Πανλευκάδιου, που για αυτούς είναι κόκκινη γραμμή, οδήγησε στην αρνητική απάντηση του Τηλυκράτη, που είχε αντιπρόταση να ξεκινήσουν με δύο ακαδημίες ξεκινούν όπως και τώρα ξεχωριστά και στην πορεία των χρόνων να ενωθούν σιγά – σιγά που και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό.

 

Η επόμενη μέρα του Τηλυκράτη

Η νέα αγωνιστική χρονιά θα βρει τον Τηλυκράτη, χωρίς μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία του και στα πρόσωπα της διοίκησης. Αφού, το μόνο που αλλάζει είναι ο Πρόεδρος, που θα είναι ο Τριαντάφυλλος Βλάχος, ενώ η φιλοσοφία παραμένει ίδια.

Η διοίκηση, όπως είπαμε θα προσπαθήσει να στελεχωθεί και με νέα άτομα, ούτως ώστε να επιμεριστεί η δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ο καθένας να έχει το πόστο που έχει αναλάβει.

Αγωνιστικά, πρώτα θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής μέχρι τις 25 του μήνα, αφού ο κ. Πολίτης δεν θέλει να συνεχίσει. Ο βασικός κορμός του ρόστερ θα παραμείνει στην ομάδα και θα γίνουν συζητήσεις με τους παίχτες. Ενώ, οι προσθήκες θα είναι πάλι στη λογική του ντόπιου στοιχείου και θα προστεθούν παίχτες από τις γύρω περιοχές. Ο μεγάλος στόχος της ομάδας, που τέθηκε, είναι το σωματείο να γιορτάσει τα 90 χρόνια της ύπαρξής του στη Γ΄ Εθνική

 

Ο νέος Πρόεδρος, Βλάχος Τριαντάφυλλος

Ο νέος Πρόεδρος του Τηλυκράτη, θα είναι ο Τριαντάφυλλος Βλάχος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα με τον κ. Βλάζο να ευχαριστεί για την πρόταση και την τιμή που του έγινε και να τονίζει τα εξής: Συμφωνήσαμε από πέρυσι και αφού πρώτα έπρεπε να δούμε αν έχουμε τη χημεία και κάνουμε αυτά που έχουμε πει, να ηγηθώ αυτής της πορείας, παρότι και πέρυσι είχα την πρόταση αλλά την αρνήθηκα για τον κ. Βαγενά.

Υπήρξε κούραση και πολύ τρέξιμο την χρονιά που πέρασε, αλλά ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες μας, είμαστε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις και όσοι δεν μας πίστεψαν, πρέπει να μας πιστέψουν και να έρθουν κοντά μας. Να γίνουμε περισσότεροι ώστε να κατανείμουμε σωστά τις εργασίες για να γίνει σωστά η δουλειά.

Διοικητικά, δεν αλλάζει τίποτα. Αγωνιστικά, ήταν μια χρονιά καθιέρωσης. Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Η λειτουργία μένει ίδια. Μόνο οργανωτικά αλλάζει με τη μεταφορά των γραφείων.

Οι ρίζες της ομάδας είναι πολύ βαθιές. Ξεκινούν από την Βασιλική και φτάνουν σε όλη τη Λευκάδα. Τις ρίζες δεν τις κόβουμε, παρά τις φτιάχνουμε. Θέλουμε τον κάθε Λευκαδίτη δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, αλλά με καλή καρδιά και πίστη και αφήνοντας έξω τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, όλα μπορούν να γίνουν.

Μην περιμένετε θαύματα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως, χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, δεν θα κάνουμε τίποτα.

 

– See more at: lefkadasportnews.gr

Προηγούμενο άρθροΚολλημένη στην γραφειοκρατία η πιστοποίηση της Φακής Εγκλουβής
Επόμενο άρθροΤο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey έφτασε στο Νυδρί