Αρχική Ειδήσεις Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ύψιστης προτεραιότητας για όλους η προστασία και φροντίδα...

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ύψιστης προτεραιότητας για όλους η προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος και των θαλασσών

0

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:  Ύψιστης προτεραιότητας για όλους η προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος και των θαλασσών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση «Καθαρίζουμε τη θάλασσα» με τον υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό τηςπαραλίας του ΝΑΟΚ στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η σημασία που έχει η αντίληψη της συνευθύνης σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος κι εν προκειμένω των θαλασσών, υπογραμμίστηκε σε μια ακόμα δράση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (30 Μαΐου 5 Ιουνίου)και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ιόνια Νησιά».

Η δράση «Καθαρίζουμε τη θάλασσα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας παράλληλα με άλλεςδράσεις, οι οποίες εξελίσσονται στα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ και αφορούσε τον υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό της παραλίας του ΝΑΟΚ. Οι εν λόγω δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Η συγκεκριμένη δράση έτυχε της υποστήριξης του Λιμενικού Σώματος,της Διοίκησης του ΝΑΟΚ και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ενώ συμμετείχαν ομάδες εθελοντών δυτών.

Από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.

Προηγούμενο άρθροΑναζήτηση νέων Ερευνητών για τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές από το istorima
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος