Αρχική Ειδήσεις Πινγκ-πονγκ: 2 χρυσά μετάλλια για την Γεωργία Ζαβιτσάνου

Πινγκ-πονγκ: 2 χρυσά μετάλλια για την Γεωργία Ζαβιτσάνου

0

zavitsanou-georgia

Στην κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Γεωργία Ζαβιτσάνου με καταγωγή από τη Λευκάδα 

Μετά την κατάκτηση του Τοπ 8 των γυναικών το 2013 τώρα έκανε βήμα παραπάνω με τον σημαντικότερο τίτλο στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα κι έφτασε σε θρίαμβο, αφού χρειάστηκε ν’ αποκλείσει από την 8άδα και μετά τρεις πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας!

Στον τελικό αντιμετώπισε τη Χριστίνα Φίλη των 7 τίτλων στο αγώνισμα. Είχε πολύ δυνατή ψυχολογία, ψυχραιμία κι αυτά μέτρησαν στα δύο πρώτα σετ, που κρίθηκαν οριακά.

Μετά η Φίλη έδειξε να κουράστηκε και να επηρεάστηκε ψυχολογικά και η Ζαβιτσάνου επέβαλλε το παιχνίδι της για να φτάσει στο εμφατικό 4-0 σετ (11-9, 13-11, 11-5, 11-2).

Λίγη ώρα πριν είχαν επικρατήσει μαζί στον τελικό του διπλού. Στα ημιτελικά η Ζαβιτσάνου νίκησε 4-3 σε συγκλονιστικό ματς την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας και φιναλίστ του προπέρσινου τελικού, Τόλιου. Η Φίλη κατέβαλλε με 4-2 την Κιούφη, που επίσης κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

Νέο ζευγάρι έφτασε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου και στο διπλό γυναικών. Στην πρώτη τους εμφάνιση ως δίδυμο η Χριστίνα Φίλη με τη Γεωργία Ζαβιτσάνου συνδυάστηκαν θαυμάσια και με πολύ αποδοτικό παιχνίδι έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο.

itkjniwmww56eff0e903319

Στις δηλώσεις της, τόνισε απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και από την ανταμοιβή των κόπων της όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Το πιο σημαντικό είναι που βλέπω να έχουν αποτέλεσμα οι πολλές ώρες που αφιερώνω στο άθλημα και οι δυνατές προπονήσεις.

Ήρθε η κορυφαία διάκριση και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω να παλεύω για την πρόοδό μου. Έβλεπα σήμερα τη διοργάνωση παιχνίδι με παιχνίδι.

Δεν ήθελα να σκέφτομαι τι γίνεται σε άλλα ματς, με ποια μπορεί να παίξω κ.τ.λ. Ήθελα να διατηρήσω πολύ καλή συγκέντρωση και νομίζω ήταν κι αυτό βασικό για τις εμφανίσεις μου», υπογράμμισε με πλατύ χαμόγελο η 23χρονη πρωταθλήτρια.

Συμπλήρωσε επίσης: «Ο ημιτελικός με την Τόλιου ήταν για μένα στοίχημα, καθώς είχα χάσει και στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα από την Κατερίνα.

Είχα δουλέψει στην τακτική ειδικά γι αυτό το ματς και χαίρομαι πολύ που πήρα ρεβάνς και κατάφερα να νικήσω. Μετά πράγματι ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου, διατήρησα υψηλά στάνταρ και στον τελικό απέναντι στη Χριστίνα κι έζησα αυτό το υπέροχο συναίσθημα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου».

Όταν ήρθε η στιγμή ν’ απευθύνει ευχαριστίες σε ανθρώπους που την έχουν βοηθήσει, η διεθνής αθλήτρια έβγαλε και μικρή συγκίνηση.

«Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Παρότι είμαστε πολλοί αθλητές εδώ στο ΣΕΦ, προσπαθεί να βοηθήσει κάθε αθλητή ξεχωριστά. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γιάννη Βλοτινό, που με την καθοδήγησή του στη διοργάνωση και γενικά με προπονήσεις από πέρσι μου έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Βεβαίως ευχαριστώ τους προπονητές μου στην Πάτρα Μιχάλη Κατσικαδέλη και Δημήτρη Ντεμίρη, που σε μία πόλη όπου δεν υπάρχουν γενικά οι συνθήκες, που θα σε σπρώξουν να φτάσεις ψηλά, έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους για να με εξελίξουν και συνεχίζοντας τη δουλειά στην Αθήνα να φτάσω να γίνω και αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών.

Και φυσικά θέλω ν’ αφιερώσω τα δύο χρυσά μετάλλια στην οικογένεια μου και τον αδερφό μου, που είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύουν σε μένα».

dbb97693-e38d-4db2-a794-c1077980ebdc

Να σημειώσουμε ότι η Ζαβιτσάνου ξεκίνησε τη πορεία της από τους Φοίνικες Πάτρας όπου και παρέμεινε για 10 χρόνια και παράλληλα ήταν μέλος του Κλιμακίου Επίλεκτων Πάτρας της ομοσπονδίας, υπό τις  οδηγίες των προπονητών Μιχάλη Κατσικαδέλη (αρχικά στους Φοίνικες και μετά στο Κλιμάκιο) και Ντεμίρη Δημήτρη (προπονητή των Φοινίκων).

Είναι αθλήτρια που με πολλή υπομονή και επιμονή και με τη βοήθεια των προπονητών της, του σωματείου της και της οικογένειας της κατάφερε να φτάσει στη κορυφή, παρ’  όλο που είχε σοβαρούς τραυματισμούς στη καριέρα της.

Σε αυτά τα χρόνια έγινε μία καταξιωμένη αθλήτρια με πολλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες σε πανελλήνιο επίπεδο και συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ το 2006 συμμετείχε στην αποστολή του Δήμου Πατρέων στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, στη Μπανγκόγκ υπό τη καθοδήγηση του κύριου Κατσικαδέλη .

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και μετά την εισαγωγή της στη Γυμναστική Ακαδημία, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, τη περίοδο 2014-15 στο ΑΣ Πέρα, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και φέτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και διεκδικεί  πάλι το πρωτάθλημα.

Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και στην Αθήνα προπονείτε υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή, και του Γιάννη Βλοτινού, που ήταν αυτός που την κοούτσαρε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται και στο γαλλικό πρωτάθλημα, πέρσι στη AMICALE LAIGUE CASIRE LEVILLAN  και φέτος στη ENTENE SAINT PIERRAIS.

Πηγή: thebest

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΔήμος Λευκάδας: Το νερό στη Λευκάδα