Αρχική Ειδήσεις Συνέντευξη του Κώστα Αραβανή με αιχμές για τη νέα δημοτική αρχή

Συνέντευξη του Κώστα Αραβανή με αιχμές για τη νέα δημοτική αρχή

0
aravanis-kostas

aravanis-kostas

Κώστας Αραβανής στον Prisma 95,1: “Ενας εξ αυτών που παρέδωσε χάος στον Δήμο είναι συνεργάτης και εκλέχτηκε στη Νέα Δημοτική Αρχή”

Ο Πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 μιλώντας για την γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και για θέματα του Δήμου Λευκάδας αλλά και για τον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή.

Όπως ο ίδιος ανέφερε ότι με το που ανέλαβε η Νέα Δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί πλήρως για τα σημαντικά θέματα του Δήμου, καθώς και την οικονομική κατάσταση του η οποία και έγινε παρουσία της οικονομικής υπηρεσίας και όλα τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα, απαντώντας σε γενικότερα στελέχη που αναρωτιούνται τι παρέλαβαν και τι όχι.

Ένα άλλο θέμα που υπογράμμισε ο κύριος Αραβανής είναι η σκληρή κριτική που δέχτηκαν σε μια σειρά από θέματα, επισημαίνοντας προς όλες τις πλευρές ότι ο Δήμος δεν μπορούσε να προχωρήσει αν σε ορισμένα από αυτά εάν δεν γινόντουσαν απευθείας αναθέσεις. Εκεί δεχτήκαμε σκληρή κριτική, ανέφερε, με τον ίδιο να παρατηρεί ότι και σήμερα γίνονται σωρηδόν τέτοιου είδους αναθέσεις.

«Εγώ δεν έκανα ανάθεση να κρεμαστούν λαμπιόνια τα Χριστούγεννα και το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι για την νυν Δημοτική Αρχή ήταν σημαία κριτικής οι απευθείας αναθέσεις, με τον ίδιο να δικαιολογεί τον λόγο που γίνονται, ωστόσο διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να ασκείς κριτική σε τέτοιους τόνους όταν ξέρεις ότι μπορεί να έρθεις στην εξουσία, για θέματα τα οποία και εσύ εφαρμόζεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Ο ίδιος υπογράμμισε με νόημα ότι στην περίοδο της δικής του Διοίκησης σε μια πολύ δύσκολη οικονομική χρονιά, κατάφεραν να ισορροπήσουν τα οικονομικά του Δήμου, δίχως να αφήσουν ρημαγμένο ταμείο, καθώς ήταν υποχρέωση τους να αφήσουν ένα υγειές ταμείο για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος.

Ο κύριος Αραβανής είπε ότι τις μαύρες τρύπες 12.000.000, που παρέλαβαν από τις προηγούμενες αρχές ευρώ τις έκλεισαν με το δάνειο και για αυτό η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και η δική του τα τελευταία χρόνια είχε ησυχάσει από κατασχέσεις και δικαστήρια, με τον κύριο Δρακονταειδή να μην στηρίζει την λήψη δανείου τότε, όπως και η νεοφιλελεύθερη παράταξη με τον επικεφαλής της στον Δήμο να είναι άνθρωπος της αγοράς.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει η αναφορά του κυρίου Αραβανή ο οποίος είπε ότι: “ένας εξ αυτών που μας παρέδωσε χάος ήταν υποψήφιος συνεργάτης και εκλέχτηκε”, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Ο κύριος Αραβανής απάντησε και για τα θέματα νομιμότητας καθώς και εφαρμογής των Κοινόχρηστων χώρων, λέγοντας ότι πάντα υπήρχαν κανόνες, καθώς στην κεντρική αγορά και σε όλη την Παραλία εκεί που ο Δήμος έχει αρμοδιότητα έχουν μπει τιμές για τα τραπεζοκαθίσματα καθώς και πρόστιμα σε όσους παρανομούσαν με τον κανόνα που είχε μπει ότι στις τρεις μηνύσεις τα καταστήματα που παρανομούσαν θα έκλειναν.

Επίσης ανέφερε ότι βγήκαν δημοπρασίες για τις παραλίες και τις ξαπλώστρες σε ένα ωστόσο μπλεγμένο νομικό πλαίσιο καθώς το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να τις ελέγχει ενώ πρόκειται για μια τοπική υπόθεση με τον Δήμο να πρέπει να εισπράττει καθώς ο ίδιος φροντίζει για τον καθαρισμό τους.

Όσον αφορά το Πόρτο Κατσίκι, είπε ότι ο Δήμος όταν ανέλαβαν το 2011 είχε βρει ένα καθεστώς να φαίνονται δημοπρασίες για τις τότε καντίνες οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί ποτέ. Την πρώτη χρονιά τους κάλεσαν και τους είπαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ενώ είπε ότι έπαιρναν τις καντίνες με βάση κάποια κριτήρια αναπηρίας, ηλικίας κτλ και όχι με δημοπρασίες. Ο Δήμος για την πρώτη χρονιά δέχτηκε το καθεστώς με την υπόσχεση ότι θα πληρώσουν, αθέτησαν τον λόγο τους και ο Δήμος όπως ανέφερε τους κυνήγησε.

Τότε αποφάσισε ο Δήμος στο οικόπεδο επάνω από την παραλία να φτιάξουν 4-5 ξύλινες καντίνες καθώς και τουαλέτα σε μια από αυτές με σκοπό ο Δήμος να τα νοικιάσει. Ο κύριος Αραβανής ανέφερε ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να παρθούν οι άδειες από τα Δασαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες με τον Δήμο να μην τα καταφέρνει τελικά, οι υπηρεσίες να έχουν καθυστερήσει λέγοντας ότι εκείνη την χρονιά ο Δήμος δεν ανέχτηκε την λειτουργία των καντινών και το 2013 σφραγίστηκαν. Από εκεί και πέρα άλλες είναι οι υπηρεσίες που επιβλέπουν αν εφαρμόζονται οι αποφάσεις και δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Δήμος, αλλά η Αστυνομία, είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή του ότι αυτό που δεν ολοκληρώθηκε λόγω γραφειοκρατίας να δοθεί λύση φέτος και να εισπράξει έσοδα ο Δήμος.

Ο κύριος Αραβανής αναφέρθηκε και στην επιλογή επικοινωνιακού συμβούλου από τον νυν Δήμαρχο λέγοντας ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνάμε δεν προέχει η επικοινωνιακή πολιτική, ο Δήμος έχει άλλα προβλήματα να λύσει και όπως ο ίδιος δεν θα έπαιρνε επικοινωνιολόγο ή δημοσιογράφο, λέγοντας  “ότι μαγιονέζα βάζεις εφόσον έχεις ψωμί”,  κάτι το οποίο λέει και ο κόσμος.

Πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο ήρθε κομματικά στην Λευκάδα, υποψήφια ενός κόμματος και βρέθηκε σύμβουλος Δημάρχου, η οποία και στο προεκλογικό της φυλλάδιο διαφήμιζε ότι ανήκε σε τεχνική ομάδα υποστήριξης του Δήμου Λευκάδας, κάτι που είναι ασύμβατο και δεν το ρώτησε κανείς τι σημαίνει αυτό.

Έχει προσλάβει ο Δήμος Τεχνική Εταιρεία με την οποία συνεργάζεται; Γιατί ο ίδιος όταν είχε βγάλει διαγωνισμό η παράταξη Δρακονταειδή ήταν αντίθετη.

Το άτομο το οποίο κάνει την επικοινωνιακή πολιτική στο Δήμο στο φυλλάδιο των εκλογών, λέει ότι τεχνικά υποστηρίζει τον Δήμο, με τον ίδιο να λέει ότι ποτέ δεν είδε διακήρυξη και σύμβαση που υπογράφηκε με τεχνική εταιρεία στην οποία ανήκει το άτομο αυτό.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση στον Δήμο, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμβάλει στην λειτουργία του Δήμου, καθώς πρέπει σε αυτή την δύσκολη φάση, να συμπαρίστασαι να πηγαίνεις δίπλα να κοιτάς τον Δήμαρχο κριτικά και να τον στηρίζεις λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να μην ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου, ενώ ανέφερε ότι στην δική του θητεία η στείρα αντιπολιτευτική πολιτική ήταν το κάτι άλλο.

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο Ιαπωνικού Πολιτισμού-Εκδηλώσεις για τον Λευκάδιο Χέρν
Επόμενο άρθροΓ. Φίλιππας: “Το Τουριστικό Αγκυροβόλι προχωρά με γοργούς ρυθμούς”