Αρχική Ειδήσεις Συναντήσεις του Δημάρχου Λευκάδας στην Πάτρα, 2/2/2022

Συναντήσεις του Δημάρχου Λευκάδας στην Πάτρα, 2/2/2022

0

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, και των Δημάρχων Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκη, Λευκάδας κ. Καλού, και του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας κ. Λιβιτσάνου.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Ακτίου.  Στην περιοχή αυτή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, από την αναβάθμιση και λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου, από τις αυξανόμενες θέσεις σκαφών στις μαρίνες, καθώς επίσης και τις ανάγκες του οικισμού Ακτίου και των παραθεριστικών κατοικιών. Κατά την συζήτηση διερευνήθηκαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία  τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, έτσι ώστε, μετά την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης, να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το άκρως αναγκαίο αυτό έργο το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ομαλή υδροδότηση του νησιού της Λευκάδας.

Τεχνική συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε στην ειδική υπηρεσία Δημόσιων  Έργων της ΥΠΟΜΕΔΙ στην Πάτρα, με την προϊσταμένη κα. Ακριβή Χάραρη αναφορικά με τα μεγάλα έργα οδοποιίας, (Αμβρακία – Άκτιο, και Διπλής Οδικής Σύνδεσης Λευκάδας με Αμβρακία Οδό),  που εκτελεί η υπηρεσία της στην περιοχή, και που εξυπηρετούν την Λευκάδα και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λευκάδας είχε συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, όπου τέθηκε από την πλευρά του Δημάρχου το θέμα της ανασύστασης του Συμβουλίου της Αρχιτεκτονικής, μετά και την απόσπαση του προέδρου του σε άλλη υπηρεσία. Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της Πολεοδομίας από υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι επαφές του Δημάρχου Λευκάδας με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε με την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Πατρών, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτη Μελά. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, η διαπίστωση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, και οι τρόποι επίλυσής τους, έτσι ώστε οι Δήμαρχοι να γίνουν πιο χρήσιμοι για τις τοπικές κοινωνίες και να μετατρέψουν τις πόλεις τους σε σύγχρονες.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση ΟΕ Επισκευή – Βελτίωση Δημοτικής Οδού στην Κοινότητα Κατούνας 40.000
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Λευκάδας: Σημαντικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Κτενάς & Φ. Ζαΐμης παρακολούθησαν τον αγώνα Παναχαϊκή-Τηλυκράτης στέλνοντας μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει