Αρχική Ειδήσεις Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Σκορπιού

Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Σκορπιού

0
skorpios

skorpios

Πρώτη εμφάνιση για τον Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο σημερινό (σ.σ.:19.10.2015) δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος όπως ανέφερε δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ιδιότητα του δημοτικού Συμβούλου τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Ο Θανάσης Καββαδάς υπογράμμισε ότι στόχος του είναι ως νέος Βουλευτής είναι να δουλέψει για την Λευκάδα και παρόλο που βρίσκεται στην αντιπολίτευση μπορεί να δίνει μάχες όπως έχει κάνει και στην ζωή του και όσο παραμείνει στο Κοινοβούλιο θα κάνει ότι καλύτερο για το νησί.

Ο ίδιος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρχει μια επικοινωνία, ώστε να βρίσκεται λύση στα προβλήματα. Ο ίδιος θα βρίσκεται στην Αθήνα και μπορεί να επισκέπτεται τα Υπουργεία, να πιέζει καταστάσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης είπε στον Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή ότι όταν ανεβαίνει Αθήνα μπορούν να πηγαίνουν μαζί στα Υπουργεία και να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Ο κύριος Καββαδάς ενημέρωσε και για τις κινήσεις του όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, λέγοντας ότι περιμένουν από στιγμή που θα δώσει το ok ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για πεντακόσιους επικουρικούς, υπάρχουν πιστώσεις από το νοσοκομείο και περιμένουν να δηλώσουν να έρθουν.

Σε περίπτωση που ενώ επιλεγούν δεν επιθυμούν να έρθουν υπάρχει πρόβλημα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όσον αφορά τον Σκορπιό ανέφερε ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό της Λιμενικής Αστυνομίας, αλλά και από τον Διευθυντή ότι θα βρεθεί λύση, καθώς τον Οκτώβρη κλείνει η προθεσμία των οκτώ μηνών, που είχε κλείσει ο δίαυλος μεταξύ Σκορπιδίου και Σκορπιού, με σκοπό να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα παρεμπόδισης των πλοίων, αλλά και να διασφαλιστεί και η ασφάλεια του Ριμπολόβλεφ.

Ωστόσο δεν προσδιόρισε αυτό πότε θα γίνει καθώς είναι σε αναμονή ο γάμος της κόρης του Κατερίνας.

Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Δρακονταειδής ευχήθηκε τα καλύτερα στον Βουλευτή, καθώς και καλή δύναμη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Ο Κώστας Δρακονταειδής χαρακτήρισε δεδομένη την μεταξύ τους συνεργασία, ενώ είπε ότι με μεγάλη χαρά άκουσε ότι από την μεριά του υπάρχει καλή διάθεση, καθώς από κοινού θα διεκδικήσουν τα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας αναφερόμενος στο θέμα του Σκορπιού είπε ότι έχει σηκωθεί μια τεχνητή κατάσταση, που δεν την αντιλαμβάνεται και εξήγησε γιατί.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ιστορία με τον Σκορπιό ξεκίνησε το 2013 και δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η Αμερική το 2015.

Η δημοτική αρχή έγκαιρα από τον Ιούνιο έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο, με το οποίο εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους με αυτή την εξέλιξη και μάλιστα ζητάνε την άρση της απαγόρευσης.

Ο ίδιος μάλιστα θύμισε ότι σε συνάντηση που είχε για άλλους λόγους με τους εκπροσώπους του κυρίου Ριμπολόβλεφ, με απόλυτη σαφήνεια τους ξεκαθάρισε ότι αυτό το πράγμα είναι υπερβολικό και τους είπε ότι όταν υπάρχουν πρόσωπα και μπαίνουν ζητήματα ασφάλειας να βγαίνει η απόφαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τους ίδιους να συναινούν στην προσωπική κουβέντα.

Ο Δήμαρχος μάλιστα επικαλέστηκε σημερινή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορικής Ναυτιλίας, λέγοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την εφαρμογή της απόφασης.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μαργέλης του ευχήθηκε να έχει δύναμη, κουράγιο, στομάχι ζεστή καρδιά και καθαρό μυαλό. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το χρόνο που το φέρνουμε υπογράμμισε ζητώντας αν θέλει να κρατήσει αυτά τα δύο ευχόμενος καλή επιτυχία.

Όσον αφορά το θέμα του Σκορπιού συμφώνησε με τον Δήμαρχο Λευκάδας, θεωρώντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι υπερβολικό, λέγοντας ότι στην κατεύθυνση της λύσης είναι μαζί, καθώς καλές είναι οι επιστολές ωστόσο θα πρέπει να φέρνουν αποτέλεσμα, συμπλήρωσε.

Η διέλευση πρέπει να είναι ελεύθερη στο συγκεκριμένο κανάλι και όταν υπάρχει ένα έκτακτο περιστατικό υπάρχουν νόμοι να εφαρμοστούν, χαρακτηρίζοντας το θέμα σημαντικό.

Ο Βασίλης Αραβανής συνεχάρη με την σειρά του το νέο βουλευτή Θανάση Καββαδά εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει αντάξιο αντιπρόσωπο των Λευκαδιτών που τον ψήφισαν, επίσης εξέφρασε την χαρά του που είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης για όσο το επιθυμεί και θα βοηθήσει αποφασιστικά τον Δήμο.

Για το θέμα του Σκορπιού τοποθετήθηκε και ο νέος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θωμάς Καββαδάς στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την παραίτηση της Δήμητρας Σταματέλου.

Όπως ανέφερε ο ιδιώτης πούλησε το νησί και όχι την Θάλασσα με τους Έλληνες πολίτες όταν είναι κοντά στην θάλασσα φεύγουν είκοσι μέτρα από την γραμμή Αιγιαλού και εμείς βάλαμε τον Ρώσο να πάρει και πεντακόσια μέτρα θάλασσα χαρακτηρίζοντας την σύμβαση αποικιοκρατική.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» & του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγ. Αρτεμίου
Επόμενο άρθροΑλλαγή ωρών στο “Career Days Lefkada 2015”