Αρχική Ειδήσεις Το My Lefkada στην 10η έκθεση HO.RE.CA

Το My Lefkada στην 10η έκθεση HO.RE.CA

0

DSC_0785

Η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας συμμετέχει στην 10η έκθεση HO.RE.CA (6-9 Φεβρουαρίου 2015) που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo.
Το Σάββατο (7/2/2015) στις 15.00 έγινε η παρουσίαση του Λευκαδίτικου Πρωινού από τον Γεώργιο Πίττα, επικεφαλή στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στη συνέχεια η κα Όλγα Μανωλίτση παρουσίασε τα τοπικά εδέσματα και εξήγησε τον τρόπο παρασκευής για πολλά από αυτά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Μετά το τέλος της παρουσίασης μαγείρεψε και κέρασε τους παρευρισκομένους τηγανίτες με πετιμέζι και κανέλα.

Την παρουσίαση χαιρέτισε επίσης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κος Άγγελος Καββαδάς, καθώς και ο βουλευτής Λευκάδας κος Σταύρος Γρηγόρης.
Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία με παραδοσιακές Λευκαδίτικες στολές, μελών της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων ‘”Η Φανερωμένη”.

Το Λευκαδίτικο πρωινό που παρουσιάστηκε στην έκθεση περιελάμβανε μεγάλη ποικιλία από πίτες αλμυρές και γλυκές με πρωταγωνίστρια την παραδοσιακή λαδόπιτα, κουλούρα λευκαδίτικη, λαδοκούλουρα, σαλάμι Λευκάδας, κουρκούτι, ρυζόγαλο, μέλι, σουμάδα, φακές, μαρμελάδες, αυγοτάραχο και πολλά ακόμα τοπικά εδέσματα. Οι επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις.

Το “Ελληνικό Πρωινό” είναι ένα πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε που υλοποιείται από το 2010. Έχει σαν στόχο να αναδείξει το γαστρονομικό πλούτο της πατρίδας μας, και να εμπλουτίσει το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία με τα αγνά και μοναδικά ελληνικά προϊόντα και εδέσματα. Με τον τρόπο αυτό, το Ελληνικό Πρωινό συμβάλλει στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας του κάθε τόπου, βοηθά στη γνωριμία των τοπικών παραγωγών με τους καταναλωτές και αναδεικνύει με “νόστιμο” τρόπο τον τόπο, το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον παραγωγής κάθε γεύσης.
(http://www.greekbreakfast.gr/el/)

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πολλά ξενοδοχεία της Λευκάδας με στόχο να ενταχθούν ακόμα περισσότερα.

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Προηγούμενο άρθροΠλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του ζαχαροπλαστείου “Παπαδόπουλος”
Επόμενο άρθροΈπεσαν τα πρώτα χιόνια στην ορεινή Λευκάδα!