Αρχική Ειδήσεις Τομεακη Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: Δελτίο Τύπου για την προεκλογική συγκέντρωση του...

Τομεακη Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: Δελτίο Τύπου για την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα την Δευτέρα 1 Ιούλη στην κεντρική πλατεία, με κεντρική ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Λευκάδα,  Δανάη Πλα – ΚαρύδηΧρήστος Βεργίνης και Αλέξανδρος Βεροιώτης.

Στην ομιλία της, η Βιβή Δάγκα κάλεσε τον λευκαδίτικο λαό να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Απευθυνόμαστε σε όσους με κρύα καρδιά στήριξαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν για να καταδικάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους σκέφτονται με πολύ βαριά καρδιά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει η Δεξιά. Η λαϊκή δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μπορεί να πιάσει τόπο αν βγει έξω από τα τείχη της επιλογής ανάμεσα στους δύο πόλους του συστήματος, παλιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Σήμερα υπάρχει πείρα. Η λογική του μικρότερου κακού οδήγησε στο χειρότερο. Από τη γενιά των 700 ευρώ φτάσαμε στη γενιά των 300 ευρώ. Κυρίως οδηγούσε σε νέες απογοητεύσεις. Η λαϊκή δυσαρέσκεια μπορεί να πιάσει τόπο αν δεν σκορπίσει δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα μπαλαντέρ της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, αλλά σε ένα δυνατό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη. Γιατί το ΚΚΕ είπε την αλήθεια. Είναι η μόνη σταθερή ψήφος την επόμενη μέρα.

Απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Τους καλούμε να μην αφήσουν το βήμα στη μέση. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το δυνατό χαρτί του λαού. Επιστρέφει πολλαπλάσια την επόμενη μέρα.

Απευθυνόμαστε στους νέους και τις νέες και τους καλούμε να μην παραδώσουν τα όνειρα και τα δικαιώματά τους στο «χαλαρό» δρόμο της αποχής, που οδηγεί στην ηττοπάθεια, σε μια από τα ίδια. Ένα δυνατό ΚΚΕ είναι βόλι σε όσα κόμματα με τις πολιτικές μαυρίζουν τη ζωή τους.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι δίνουμε με πείσμα, με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα τη μάχη για ένα δυνατό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη. Γιατί μπορούμε να εξουδετερώσουμε τα εμπόδια της αποχής. Γιατί μπορούμε να οργανώσουμε το δικό μας ντιμπέιτ στα ξενοδοχεία, στους χώρους δουλειάς, στα χωριά. Για να μην αφήσουμε στη μέση τη συζήτηση με εργατικό – λαϊκό κόσμο που προβληματίζεται. Που έχει μπουχτίσει με τον σκυλοκαυγά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, που έχει ανοιχτά αυτιά στο ΚΚΕ και θέλει να είναι δυνατό την επόμενη μέρα. Βάζουμε στοίχημα να μην πάει χαμένη ούτε μία ψήφος του ΚΚΕ και, ναι, μπορούμε να το κερδίσουμε. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μετράει».

Οι χαιρετισμοί των άλλων υποψηφίων

Στον χαιρετισμό της, η Δανάη Πλα-Καρύδη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το σύστημα φοβάται την νεανική, την ανυπόταχτη ψήφο. Φοβάται τη σύγκρουση των νέων με την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους. Για αυτό προσπαθεί να στρέψει τους νέους στην αποχή και την απάθεια. Για τους νέους που δεν τσιμπάνε στα παραμύθια, που βλέπουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτά, η απουσία από την κάλπη είναι απουσία αδικαιολόγητη! Γιατί η αποχή δεν θα είναι δίπλα μας την επόμενη μέρα στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στους πολέμους, στους αγώνες για να κερδίσουμε τα όνειρά μας. Η σαπίλα που βρωμάει το σύστημα, η αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων δεν «παλεύονται» με την αποχή. Ούτε με κόμματα μιας χρήσης, όπως του Βαρουφάκη, που συμφωνεί με τα μνημόνια και είναι τόσο αντισυστημικός που μας τον προβάλλει όλη μέρα η συστημική τηλεόραση.

Η αλήθεια είναι ότι στις 7 Ιούλη, στη Βουλή διεκδικούν να είναι 5 μνημονιακά κόμματα, 2 φασιστικά και το ΚΚΕ. Στις 7 Ιουλίου οι νέοι ψηφίζουμε ΚΚΕ για να είμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα για τη ζωή και τα όνειρά μας!».

Ο Χρήστος Βεργίνης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σας καλούμε να πάτε στην κάλπη έχοντας κριτήριο την καθημερινότητά σας. Έχοντας κριτήριο την πολύτιμη συσσωρευμένη πείρα των προηγούμενων χρόνων. Τους ζήσατε και τους είδατε όλους. Δεξιούς, Κεντρώους και αυτοαποκαλούμενους Αριστερούς. Σας τσάκιζαν με τις πολιτικές τους. Σας ξεγέλασαν, σας κορόιδεψαν, σας ενοχοποίησαν ότι «εσείς φταίτε για την κρίση» για να βάλετε πλάτη, να δείξετε ανοχή και να αποδεχτείτε ως φυσικό φαινόμενο την φτωχοποίησή σας, τα αδιέξοδα που σας φόρτωσαν στη ζωή σας. Και όλα αυτά για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που λυμαίνονται τη χώρα και που συσσωρεύουν ασύλληπτο πλούτο ακόμα και μέσα στην κρίση.

Σας λέμε ότι δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από όλους αυτούς που σας έφεραν σ΄ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Σας καλούμε να σκεφτείτε πως στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα απέναντί σας, ποιοι ήταν δίπλα σας, ποιοι σας ενημέρωναν, ποιοι πρόβαλαν τα αιτήματά σας, ποιοι αγωνίστηκαν για τα προβλήματά σας, ποιοι αντιπάλεψαν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα όσο δύσκολο και αν φαντάζει. Μπορούμε να βάλουμε την σφραγίδα των εξελίξεων προς όφελός μας. Έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν. Δώστε μας τη δύναμη για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας. Για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Βεροιώτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Την ανάπτυξή τους τη βλέπουμε κι εδώ στο νησί μας με την τεράστια ανισορροπία ανάμεσα στα σημεία όπου υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία σε αντίθεση με άλλα, κυρίως στον ορεινό όγκο του νησιού. Εκεί που υπάρχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, μαζί με την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πέφτει και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατικών κονδυλίων για να στηρίξουν τους ιδιώτες. Αντίθετα στα ορεινά χωριά κυριαρχεί η εγκατάλειψη και ο μαρασμός σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας που πλέον δεν φτάνει για να ζήσει μια οικογένεια. Το τυράκι φυσικά και εδώ είναι παρών. Να γίνετε λένε στην ορεινή Λευκάδα προορισμός αγροτουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού κλπ…

Ανάπτυξη σημαίνει επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας. Τα κέρδη του κεφαλαίου δεν πέφτουν από τον ουρανό. Βασίζονται πάνω στις δικές μας απώλειες, στις πληγές που μας ανοίγουν συνολικά στη ζωή μας. Την επόμενη των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συνεχίσουν το ίδιο παιγνίδι. Γιατί η ανάπτυξή τους απαιτεί συνέχιση και ένταση της επίθεσης στους εργαζόμενους. Δεν συμφέρει τους εργαζόμενους να τους απασχολεί το μέγεθος της εκλογικής διαφοράς του πρώτου από τον δεύτερο. Συμφέρον τους είναι να τους απασχολήσει η δύναμη της αντιπολίτευσης την επόμενη των εκλογών, η δύναμη του ΚΚΕ. Γι΄ αυτό η μόνη επιλογή που συμφέρει το λαό στις 7 Ιούλη είναι μια. Ψήφο στο ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα. Στις δύσκολες μέρες αλλά και στους αγώνες που έρχονται».

 

Προηγούμενο άρθροΔύο αεροφωτογραφίες της Λευκάδας από το αρχείο “E.T.H.” Zürich, του 1924 και του 1950.
Επόμενο άρθροΕνημέρωση – πρόσκληση