Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα νησιά του Ιονίου «ταξίδεψαν» στο Ντουμπάι

Τα νησιά του Ιονίου «ταξίδεψαν» στο Ντουμπάι

0

Εκδήλωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην παγκόσμια έκθεση

Expo2020Dubai

Τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τη δυναμική της σε στρατηγικούς πυλώνες – κλειδιά για την ανάπτυξη και το νέο της πρόσωπο ως προορισμός ελκυστικός για επενδύσεις, παρουσιάζει η Ελλάδα στην έκθεση Expo2020Dubai.

 Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με στρατηγικό εταίρο τηνEnterpriseGreece και προβάλλει σε ένα περίπτερο εξαιρετικού σχεδιασμού οκτώ τομείς της ελληνικής οικονομίας με προοπτικές και δυνατότητες: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός /πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή, επιστήμες Υγείας.

Στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο τουρισμός και γι’ αυτό στο περίπτερο τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής. Στο περίπτερο αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος  της χώρας αλλά και οι σύγχρονες όψεις του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ειδική εκδήλωση για την προβολή της φυσικής ομορφιάς, της ξεχωριστής κουλτούρας και της γαστρονομικής παράδοσης των Επτανήσων, με θέμα «Πρωταθλητές των Ιονίων Νήσων»: Αυθεντικότητα, Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολυτέλεια, Καινοτομία και Αειφορία.

 

Στην εκδήλωση δόθηκε έμφαση στο σύγχρονο πρόσωπο των Ιονίων Νησιών, στις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, στις παροχές, στη βιωσιμότητα χάρη στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια «σύστησε» στους επισκέπτες της έκθεσης αξιοθέατα και σημεία αναφοράς όπως η παλιά πόλη της Κέρκυρας, η Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, το Γεωπάρκο της Κεφαλονιάς και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα ξενοδοχεία της ΠεριφέρειαςKontokaliBayκαι IKOSResorts ως bestcasestudyγια την ανάδειξη της βιωσιμότητας και της διαχείρισης αποβλήτων. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρουσίασε δράσεις που έχουν στόχο την καινοτομία και στη συνέχεια εκπρόσωπος από την FraportGreeceπαρουσίασε τις δυνατότητες των Επτανήσων με στόχο τις απευθείας πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από τις Αραβικές χώρες προς τα νησιά του Ιονίου.

Η διοργάνωση έκλεισε με παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις από τα Επτάνησα, στο εστιατόριο του ελληνικού περιπτέρου «Efzin». Όλες οι γαστριμαργικές δημιουργίες ήταν με πρώτες ύλες από τα νησιά του Ιονίου και με έμπνευση από τη γευστική παράδοση της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε η Περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Ιόνια Νησιά συνδυάζουν απαράμιλλα χαρίσματα με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, σύγχρονες υποδομές και καλλιτεχνική δημιουργία.»

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κυρία Μοθωναίου Κατερίνα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ.Αλεξάκης Αλέξανδρος, εκπρόσωποι 10 Ξενοδοχείων των Ιονίων Νήσων, όπως επίσης οι Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ.κ. Ναούμ Μυλωνάς και Φοίβος Μυλωνάς,εκπρόσωποι του τοπικού τουριστικού κλάδου, touroperators κ.α. από Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή στην Expo 2020 Dubaiέχει η EnterpriseGreece, η οποία προωθεί τις οικονομικές συνεργασίες και τις εξαγωγές, δημιουργεί ευκαιρίες για την προσέλκυση επενδύσεων και δίνει κίνητρα για το «άνοιγμα» των ελληνικών επιχειρήσεων σε αγορές – στόχους.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο« Είμαστε πια πρωταθλητές…»