Αρχική Ειδήσεις Ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου

Ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου

0

kabbadassold-1024x683

Πυρετωδώς συσκέπτονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την συγκρότηση του ψηφοδελτίου νίκης της Νέας Δημοκρατίας στην Λευκάδα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι παρόλο που πάμε σε εκλογές με λίστα όπως και το 2012 και βάση αυτής της πρακτικής το αναμενόμενο είναι το ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί βάση της σταυροδοσίας των εκλογών του Ιανουαρίου με τον Θανάση Καββαδά να είναι στην πρώτη θέση.

Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η στάση του πρώην βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου, ο οποίος δηλώνει παρών, κάνοντας αισθητή το τελευταίο διάστημα την παρουσία του με αποκορύφωμα την παρουσία του στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις αρχές Αυγούστου στην Καρυά, καθώς και η δήλωση στήριξης του Ευάγγελου Μειμαράκη στην προεδρία του κόμματος.

Κινητικότητα ωστόσο παρατηρείται από χτες το απόγευμα τόσο στο γραφείο που είχε ως εκλογικό επιτελείο ο Θανάσης Καββαδάς αλλά και του πρώην Βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου.

Ο Θανάσης Καββαδάς επιλέγει να  κρατάει χαμηλό προφίλ και σε επικοινωνία του lefkadatoday.gr αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον θεωρούν ως το δυνατό χαρτί για την Νέα Δημοκρατία, παραπέμποντας μας στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος.

Ωστόσο υποστηρικτές του θεωρούν ότι οι εκλογικές επιδόσεις του τον Ιανουάριο, όταν το δίλημμα Μνημονιακός-Αντιμνημονιακός ήταν στην κορύφωση του και με δεδομένη την αναμενόμενη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκούντως ικανοποιητικές και δικαίως πρέπει να πάρει την εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα μας παραπέμπουν στα εκλογικά στοιχεία θυμίζοντας ότι ο Θανάσης Καββαδάς κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου σε ποσοστό 28,89%, με συνολικές ψήφους 4,369, σε αντίθεση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου που η νέα Δημοκρατία πήρε 25,25 % και 4.103 ψήφους.

Στα θετικά της υποψηφιότητας του Θανάση Καββαδά είναι και η απόσταση των εκατό ψήφων που τον «χώριζε» από τον Σταύρο Γρηγόρη, καθώς ο Θανάσης Καββαδάς πήρε 2.145 σταυρούς, δηλαδή το 49,1% από τις 4.369 ψήφους που πήρε συνολικά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αντίστοιχα ο Σταύρος Γρηγόρης πήρε 2.245 σταυρούς, δηλαδή το 41,24% από τις 5.444 ψήφους που πήρε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Θανάσης Καββαδάς κάτω από τα νέα δεδομένα, καθώς στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες λόγω της Λαϊκής Συμμαχίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη,  μπορεί να πάρει την πρωτιά, καθώς είναι αγαπητός στην κοινή γνώμη της Λευκάδας, αυτοδημιούργητος, με δυναμική παρουσία και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έκπληξη ήταν για όλους η απόφαση του Θοδωρή Σολδάτου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές Ιανουαρίου για λόγους Υγείας.

Ο ίδιος τότε στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίες, ωστόσο με συνέντευξη του στον Prisma 91,6 στις 21 Ιανουαρίου είχε υπογραμμίσει με νόημα ότι παραμένει πολιτικά ενεργός λέγοντας ότι  με την πολιτική ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια, είναι στο DNA του, με τους πολίτες της Λευκάδας να τον εκλέγουν Βουλευτή τρεις φορές, λέγοντας ότι είναι ρεκόρ για την Λευκάδα ένας βουλευτής να έχει εκλεγεί τρεις φορές και να μην έχει διαδεχτεί κάποιον άλλον, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική είναι κομμάτι της ζωής του.

Σε νεώτερη συνέντευξη του στις 4 Ιουλίου και πάλι στον Prisma 91,6 κάνοντας έναν «απολογισμό» της κοινοβουλευτικής του διαδρομής είχε αναφέρει: «Μιλάτε με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ψήφισε κανένα από τα δυο Μνημόνια, ο οποίος δεν το ψήφισε γιατί δεν ήταν βουλευτής και το πρώτο δεν το ψήφισε και το κόμμα του έτσι και αλλιώς, στο δεύτερο το οποίο ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία ήμουν από εκείνους που και δημοσίως ήρθα σε μια αντιπαράθεση, αν και δεν ήμουν Βουλευτής τότε και μάλιστα κινδύνεψα να μην μπω και στο ψηφοδέλτιο.

Σε άλλο σημείο είχε αναφέρει ότι  ότι διαφώνησε με την παράταξη του ανοικτά, λέγοντας ότι δεν ήταν ο παπαγάλος που του τα έλεγαν στην Αθήνα και ερχόταν να πει στην Λευκάδα τα ίδια.

Ο ίδιος μάλιστα με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος  από τον Ευάγγελο Μειμαράκη φρόντισε να κάνει δήλωση ανοικτής στήριξης στο πρόσωπο του και μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε με νόημα ότι : “Οι διεκδικητές της θέσης του προέδρου της ΝΔ, ας φρενάρουν τις (θεμιτές) φιλοδοξίες τους

Η κεντροδεξιά παράταξη, βρήκε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον πρόεδρο που όχι μόνο διασφαλίζει την ενότητα της Ν.Δ., αλλά έχοντας ακροατήριο στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις ανασύνταξής της και διεύρυνσής της.

Επιπροσθέτως έχει τη στήριξη και αποδοχή του Κώστα Καραμανλή, του φυσικού εκφραστή και εγγυητή της ενιαίας κεντροδεξιάς και της πολιτικής του μεσαίου χώρου.”

H παρουσία του στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστας Καραμανλή στις Αρχές Αυγούστου, παρουσία των Γιώργου Βλάχου και Κώστα Γκιουλέκα, για πολλούς ερμηνεύτηκε ως προάγγελος δυναμικής του επιστροφής, καθώς οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι άριστες και οι όποιες «προβληματικές» σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και το Νοέμβρη του 2012 τον είχε διαγράψει από το κόμμα, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και είναι θέμα χρόνου να αποκρυσταλλωθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ποιος θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, καθώς το κόμμα επιθυμεί διακαώς την μονοεδρική της Λευκάδας με στελέχη του να θεωρούν εφικτό να σηκωθεί και πάλι η Γαλάζια σημαία. Σίγουρα οι εξελίξεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣυναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στην Λευκάδα για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
Επόμενο άρθρο2.323.660 ευρώ σε δράσεις της Π.Ι.Ν. για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων