Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Έκοψαν την πίτα τους ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής & η Ομοσπονδία των...

Έκοψαν την πίτα τους ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής & η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

0

DSC_0861

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής “Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ” και της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, στα γραφεία τους στην οδό Γερανίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, καθώς και εκπρόσωποι πολλών λευκαδίτικων συλλόγων της Αττικής, της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και του συλλόγου ΣΑΠΦΩ. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των συλλόγων της Κέρκυρας, των Παξών και της Ζακύνθου. Όλοι ευχήθηκαν μια δημιουργική και καλή χρονιά για τη χώρα μας και το νησί μας.
Οι κ.κ. Σωκράτης Κακλαμάνης και Θεοφύλακτος Λογοθέτης καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ευλογία και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πατέρα Δημοσθένη, που με μια σύντομη αλλά καίρια ομιλία περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και ευχήθηκε για το καλύτερο.
Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και μοιράστηκε σε όλους λευκαδίτικη λαδόπιτα.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Φωτογραφίες του κ. Κώστα Πατρίκιου

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία υπ. βουλευτών Ν. Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας σε ετεροδημότες στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΈκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”