Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Μαρία Γενιτσαρίου στον Prisma 95,1 για το πρόγραμμα διημέρου “Ημέρες Λευκάδιου...

Η Μαρία Γενιτσαρίου στον Prisma 95,1 για το πρόγραμμα διημέρου “Ημέρες Λευκάδιου Χέρν”

0

genitsariou-maria

Η εικαστικός-καλλιγράφος Μαρία Γενιτσαρίου, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του Ιστορικου Κεντρου που θα στεγάζεται  στο ισόγειο του Πνευματικού κέντρου στη Λευκάδα και είναι αφιερωμένo στο Λευκάδιο Χερν.

Στο νέο Ιστορικο Κεντρο Λευκάδιου Χερν, ο επισκέπτης με τη βοήθεια φωτογραφιών, κειμένων, εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών, θα ανακαλύψει τις σημαντικές στιγμές της εντυπωσιακής ζωής του Λευκάδιου Χέρν αλλά και στους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα μέσα από το ανοιχτό μυαλό των διαλέξεων, των κειμένων και των ιστοριών του Χέρν.

Για τη δημιουργία του Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χέρν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας συνεργάζεται με τους Δήμους Kumamoto, Matsue, Shinjuku, Yaizu, το Πανεπιστήμιο Toyama, την οικογένεια Koizumi και τους Genki Miyagi, Τάκη Ευσταθίου, Μαρία Γενιτσαρίου, Masaaki Noda, Τέτη Σώλου και Fumiko Yoneda.

Με αφορμή το διήμερο “Ημέρες Λευκάδιου Χέρν” η κυρία Γενιτσαρίου μίλησε συνοπτικά για το έργο και την ζωή του Λευκάδιου Χέρν καθώς και για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθρο9η Ετήσια Διήμερη Χορευτική Παράσταση του Ομίλου Λαϊκών Χορών “Πήγασος”
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Νέων Μουσικών στην Καρυά