Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ομιλία στη Στοά Βιβλίου για την ανάπτυξη της Λευκάδας

Ομιλία στη Στοά Βιβλίου για την ανάπτυξη της Λευκάδας

0

Ο Εκδοτικός Οίκος ΕΣΟΠΤΡΟΝ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΥΚΛΟΥ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ & ΔΙΑΛΟΓΟΥ που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο διοργάνωσε συνεδρία με θέμα τις δυνατότητες της Λευκάδας.

Η Μαρία Καλπουζάνη Διεθνολόγος – Οικονομολόγος σύζυγος του Καθηγητή Ιατρικής Ανδρέα Λάζαρη ανέπτυξε τις απόψεις και παρουσίασε τις προτάσεις εκείνες που μπορεί να οδηγήσουν την Λευκάδα σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα μίλησε για ένα νέο σχέδιο τουριστικής δράσης που θα δημιουργήσει νέα τουριστική φιλοσοφία και νέα δεδομένα, κατά την γνώμη της σημαντική θα είναι η εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν και ανέλυσε την σπουδαιότητα της ίδρυσης ενός Γραφείου Τουριστικής Προβολής του νομού με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων.

Σημείωσε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μίλησε για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στα αγροτικά πιστοποιημένα προϊόντα ενώ όπως είπε ο ποιοτικός πρωτογενής τομέας μπορεί να φέρει την αναζωογώνηση της ενδοχώρας.

Τελειώνοντας κάλεσε όλους τους αρμοδίους βάζοντας πάνω από όλα το εμείς σε συνεργασία και θετική δραστηριότητα για να αναπτυχθεί περισσότερο ο Νομός Λευκάδος

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Βουλευτή Λευκάδας για την ενοποίηση ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις δημιουργικής γραφής για ενήλικες από τον Μιχάλη Μακρόπουλο