Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Το γράμμα που δεν πρόλαβα να γράψω

Το γράμμα που δεν πρόλαβα να γράψω

0

Παρουσίαση του βιβλίου του Μεγανησιώτη συγγραφέα  Γιώργου Φερεντίνου με τίτλο “Το γράμμα που δεν πρόλαβα να γράψω” έγινε την Δευτέρα στις 11/01/2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Αίθουσα Τρίτση.

Η παρουσίαση του βιβλίου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδωσαν το παρών πολλοί γνωστοί Λευκαδίτες. 

Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Πατρίκιο για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης. 


 


Λίγα λόγια σχετικά με το θέμα του βιβλίου:

Ιούλιος 1968. Ένα μεγάλο ταξίδι από τον Περσικό κόλπο με προορισμό την Ισπανία γίνεται η αφετηρία της αληθινής αυτής ιστορίας…
Ένα γράμμα που δεν έμελλε ποτέ να ξεκινήσει, αφού μια στιγμή και μόνο στάθηκε μοιραία και σημάδεψε για πάντα τον αποστολέα του, αιωρείται σαν ανεκπλήρωτη κατάθεση ψυχής -και όχι μόνο- στη φοβερή πάλη του ήρωα με τον χρόνο και τον εαυτό του. Μια δραματική καταγραφή συναισθημάτων, επιβίωσης και αγωνίας, που κρατά σε υπερένταση τον αναγνώστη, θυμίζοντας σε κάθε του σελίδα το πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε.
Σε τούτο το ταξίδι, ο αγώνας για την επιβίωση έμοιαζε να είναι μονόδρομος. O Άγγελος ήθελε να ζήσει, κι εδώ οι ανθρώπινες αντοχές ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Για το πιο μεγάλο, το πιο συναρπαστικό ταξίδι όλων: την ίδια τη ζωή…

Πηγή : http://www.dimotikosantilogos.gr

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

21f3

O Γιώργος Φερεντίνος γεννήθηκε το 1951 στο Mεγανήσι της Λευκάδας. Tελειώνοντας το Γυμνάσιο φεύγει με τα ποντοπόρα πλοία, αναζητώντας μέσα από τα ταξίδια την προσωπική του πληρότητα και ελευθερία. Aργότερα επιλέγει και μένει στην πόλη Bανκούβερ του Kαναδά. Eκεί σπουδάζει, γράφει, εκθέτει και μετά από χρόνια επαναπατρίζεται. Σήμερα ζει στην Aθήνα. Eίναι μέλος της Eταιρείας Eλλήνων Λογοτεχνών κι έχει τιμηθεί πέντε φορές με το βραβείο Nίκος Kαββαδίας. Mέχρι σήμερα έχει εκδώσει έντεκα βιβλία ποίησης και λογοτεχνίας και έχει παρουσιάσει τριάντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής καθώς και πολλές ομαδικές. 

Πηγή : http://www.dimotikosantilogos.gr

Προηγούμενο άρθροΔυο βραβεύσεις με χρώμα Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤο βίντεο της ημέρας