Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Μουσείο Σικελιανού

Μουσείο Σικελιανού

0

Ανοιχτή πρόσκληση του Δημάρχου σε συνάντηση σχετικά με τον εντοπισμό ενθυμημάτων για την δημιουργία του μουσείου Σικελιανού στην Λευκάδα.

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

            
Ως γνωστόν, η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη δαπάνη για την αποκατάσταση της οικίας Σικελιανού και τη μετατροπή της σε ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ, σε συνδυασμό και με τη διαμόρφωση του παρακείμενου χώρου σε Κηποθέατρο « ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ».
Παράλληλα με την αποκατάσταση του κτιρίου, η Εθνική Τράπεζα έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους επιστήμονες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και μουσειολόγους, τη μελέτη μετατροπής του σε μουσείο. Σημαντικό στοιχείο για τη μουσειολογική ανάδειξη του χώρου είναι ο αριθμός και το είδος των ενθυμημάτων του ποιητή και της οικογένειάς του που θα εκτεθούν. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε την πρώτη σύσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Τύπου της Εθνικής Τράπεζας ,που ευγενώς μας παρεχώρησε, με μεγάλη επιτυχία. Εκεί δεσμευθήκαμε η δεύτερη σύσκεψη να γίνει στη Λευκάδα για τον ίδιο σκοπό.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε συνάντηση σχετικά με τον εντοπισμό ενθυμημάτων, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 5μμ στην αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκαδίων.
Θα παραστούν εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γραμματείας Δ.Σ & Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΤΕ καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΕΤΕ, ο Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΤΕ κ. Διονύσης Καψάλης ο καθηγητής του Α.Π.Θ αρχιτέκτων κ. Πάνος Τζώνος, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ μουσειολόγος – ιστορικός τέχνης κα Ματούλα Σκαλτσά , η αρχαιολόγος κα Δέσποινα Πικοπούλου, η Επ. καθηγήτρια Παν/μίου Ιωαννίνων κα Αθηνά Βογιατζόγλου και ο Αρχιτέκτων κ. Στέργιος Γαλίκας οι οποίοι θα αναπτύξουν την προβληματική του θέματος και την ως τώρα πορεία της μελέτης.
Θεωρούμε ότι η παρουσία σας, καθώς και η εκδήλωση της πρόθεσής σας για προσφορά ενθυμημάτων του Σικελιανού και της οικογένειάς του, θα συντελέσουν στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος και στη δημιουργία ενός  μουσείου άξιου της ιστορικής και φιλολογικής παράδοσης της Λευκάδας και των Λευκαδιτών.
Σας παρακαλούμε θερμά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Το Μουσείο Σικελιανού είναι δική σας υπόθεση!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΣΗΣ


Προηγούμενο άρθροΗ Τσικνοπέμπτη στην πόλη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤσικνοπέμπτη στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού