Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Παρουσίαση του βιβλίου της Νόνης Σταματέλου

Παρουσίαση του βιβλίου της Νόνης Σταματέλου

0

Το Σάββατο,20 Μαρτίου 2010,στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ στην παραλία της Θεσσαλονίκης,σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νόνης Σταματέλου “Παιχνίδι αιχμηρό” εκδ.Gutenberg.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Λευκαδίων Βορείου Ελλάδας “Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”.
Για το βιβλίο και την ποιήτρια μίλησαν οι :κ.Ιωάννης Ν.Περυσινάκης,καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,η κ.Βούλα Σκαμνέλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, ο κ.Αργύρης Νικολάου, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής. Ποιήματα απήγγειλαν οι : Αργύρης Νικολάου και Νόνη Σταματέλου. Πιάνο έπαιξε η κ.Γεωργία Νικολάου Τέντα.

Παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ποίησης,μοσχοβόλησε η αίθουσα άρωμα Λευκάδας.Το νησί των ποιητών επιμένει διαχρονικά να αναδεικνύει την ποίηση σε ύψιστο πολιτιστικό γεγονός,που σκεπάζει με μελωδία τα πράγματα και ομορφαίνει την ανθρώπινη ψυχή. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του βιβλιοπωλείου και ταξίδεψε σε όμορφους κόσμους, καθώς, τις απαγγελίες των ποιημάτων, συνόδευε προβολή φωτογραφιών με αντίστοιχο περιεχόμενο. Εκ μέρους του Συλλόγου, απηύθυνε ζεστό χαιρετισμό η φιλόλογος κ. Βάσω Σταματέλου, παιδική φίλη της ποιήτριας που ζει στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την παρουσίαση,ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στυλίδης, το διοικητικό συμβούλιο, πολλοί Λευκαδίτες και φίλοι, σε κλίμα οικογενειακό, έκλεισαν τη βραδιά με ένα ποτηράκι κρασί, με λευκαδίτικες ιστορίες και πολλή νοσταλγία…

(Η Νόνη Σταματέλου,γεννήθηκε στις Τσουκαλάδες ,αλλά ζει και δημιουργεί στα Γιάννενα.Καθηγήτρια στο 7ο Λύκειο,με έντονη εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση.Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά.Τιμήθηκε με το 1ο βραβείο για τα ποιήματά της “Μάνα” και “παιχνίδι αιχμηρό” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βόλου 2008.Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.Είναι υπό έκδοσιν δύο ακόμα ποιητικές συλλογές της.)

Προηγούμενο άρθροΝίκη για τον Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΤα Ιόνια νησιά στην Ρωσία