Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις “Οι Αρβύλες” του καπετάν Κώστα Πατρίκιου

“Οι Αρβύλες” του καπετάν Κώστα Πατρίκιου

0

Scan_Pic0012Οι «Αρβύλες» είναι το πρώτο λογοτεχνικό του πόνημα, με το οποίο ανακαλεί στη μνήμη του γεγονότα, περιστατικά, εντυπώσεις και εμπειρίες από τα παιδικά του χρόνια στη γενέθλια γη, περιγράφει τις δυσκολίες, τη φτώχεια, την έλλειψη μέσων που ανεβάζουν το επίπεδο ζωής, αλλά και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συγχωριανών του.

Καταγράφει ακόμη εμπειρίες από τις Γυμνασιακές του σπουδές στο πιο πολιτισμένο περιβάλλον της πρωτεύουσας του νησιού, αλλά και της Ιθάκης, καθώς και τα ξεχωριστά εκείνα γεγονότα, τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις από τη ναυτική του καριέρα, που, επιδρώντας καταλυτικά, τον οδήγησαν στον εμπλουτισμό της ζωής και της γνώσης. Ο συγγραφέας δεν είναι ένας «λόγιος», με την κλασική έννοια του όρου, αλλά υπόσχεται στον αναγνώστη δημιουργικά, ερεθίσματα με την αυθεντικότητα, τη γνησιότητα, την παραστατικότητα και την ειλικρίνεια του ύφους του, με ρέοντα λόγο και σωστή χρήση της τοπικής διαλέκτου, που αποτυπώνει το πηγαίο της γραφής με την οποία παρουσιάζει τα θέματά του.

Το βιβλίο διατίθεται σε όλους δωρεάν και οποιοσδήποτε θέλει ας επικοινωνήσει με τον κ. Πατρίκιο στο email: kostaspatrikios@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 6948823318

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή παρακάτω.

Προηγούμενο άρθρο1η κατασκηνωτική περίοδος παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας
Επόμενο άρθροΤοποθέτηση του Βουλευτή Λευκάδας σχετικά με την ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας