Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ο Πήγασος Λευκάδας στην Ονειρούπολη της Δράμας

Ο Πήγασος Λευκάδας στην Ονειρούπολη της Δράμας

0
pigasos18

pigasos18

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Στον χώρο εκδηλώσεων της Ονειρούπολης Δράμας βρέθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου 2012, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» οι οποίοι υποδέχτηκαν τον Όμιλο Λαϊκών χορών «Πήγασος» Λευκάδας και τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης Δράμας στα πλαίσια ανταλλαγής πολιτιστικών δρωμένων. Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό το σύνολο των χορευτών, ενώ στο τέλος χόρεψαν και διασκέδασαν όλοι μαζί.

Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας, που διοργανώνεται με επιτυχία για 7η συνεχή χρονιά φέτος, έχει πλέον καθιερωθεί, με την ενεργοποίηση εκατοντάδων δημοτών εθελοντών, πολλών φορέων και συλλόγων της περιοχής, ως η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή – δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της.

Κάθε χρόνο για 32 ολόκληρες μέρες ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη, ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, με καθημερινές εκδηλώσεις, με παραμυθένια και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η Ονειρούπολη ξεκίνησε την λειτουργίας της στις 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Όμιλος Λαϊκών Χορών “ΠΗΓΑΣΟΣ” Λευκάδας,προσκεκλημένος του Συλλόγου Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» ,παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Λευκάδας και της Κέρκυρας συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας με την συμμετοχή 50 περίπου χορευτών και χορευτριών και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια απο το κοινό και τους διοργανωτές.

Την επόμενη ημέρα 15 Δεκεμβρίου 2012 τα μέλη του Πήγασου Λευκάδας επισκέφτηκαν διάφορα αξιοθέατα του Νομού Δράμας φθάνοντας μέχρι το χιονισμένο Βώλακα και το ίδιο βράδυ παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι στον ετήσιο χορό του συλλόγου “Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης” όπου διασκέδασαν με παραδοσιακές ορχήστρες (Ποντιακή ορήστρα και Χάλκινα Χωριστής).

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 η αποστολή του” ΠΗΓΑΣΟΥ” Λευκάδας επισκέφτηκε την πόλη της Θεσσαλονίκης και επέστρεψε στη Λευκάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!

Ο όμιλός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει το σύλλογο Ποντίων Δράμας “Οι Κομνηνοί” για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία και ιδιαίτερα την πρόεδρο του συλλόγου Κα Σούλα Καρατζόγλου που υπήρξε μια εξαιρετική οικοδέσποινα.Επίσης να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν σ΄ αυτό το ταξίδι και συγκεκριμένα την Κα Γρηγόρη Ερμιόνη που ήταν υπεύθυνη της αποστολής, την Κα Μικρώνη Κωνσταντίνα που επιμελείται το ντύσιμο των χορευτριών φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια ,τον Κο Παπαδόπουλο Δημήτρη καθώς και όλους τους χορευτές-τριες μας που πάντα στηρίζουν το σωματείο μας,συνεργάζονται άψογα και προσπαθούν για το καλύτερο! Ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία!

ΤΟ Δ.Σ

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Καρυά
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» – Αδρανεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός