Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής “Λευκάδα, ο τόπος μου”

Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής “Λευκάδα, ο τόπος μου”

0
IMG 3418

IMG 3418

Ομαδική Έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας.

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (28.7.2014) στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος”, στην πλατεία Μαρκά, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας Λευκάδας. Η Έκθεση Ζωγραφικής έχει τίτλο “Λευκάδα, ο τόπος μου” και οι μαθητές του Συλλόγου εκθέτουν έργα ζωγραφικής, σε ατομικές και ομαδικές δουλειές, για να αποδώσουν την έννοια του τόπου, του οικείου, του ανήκειν, μέσα από το πρίσμα και το πνεύμα της Λευκάδας.

Το κοινό καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Άση Μπένου, η οποία μίλησε για τη φετινή πορεία των Εικαστικών Εργαστηρίων και το νέο χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μαθητών την δασκάλα τους. Η Υπεύθυνη των Εικαστικών Εργαστηρίων, κ. Χαρά Σαΐτη, ευχαρίστησε τους μαθητές της και καλωσόρισε το κοινό. Μίλησε για το πώς δημιουργήθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής “Λευκάδα, ο τόπος μου” στα Εικαστικά Εργαστήρια, για την πλούσια και πολύπλευρη δράση του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, καθώς και για το Λεύκωμα «Η Λευκάδα σαν Ζωγραφιά», το οποίο, όπως τόνισε, δεν έχει αξιοποιηθεί όπως του αξίζει. Κλείνοντας διάβασε την εισαγωγή του λευκώματος για τη Λευκάδα και καταχειροκροτήθηκε για το εξαίσιο κείμενό της.

Εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας χαιρέτισαν την εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστάσιος Γαζής και κ. Ζωή Σκιαδά. Ο κ. Γαζής ευχαρίστησε εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου τον Σύλλογο Ζωγραφικής και Αγιογραφίας για την Έκθεση “Λευκάδα, ο τόπος μου”, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα ενώ η κ. Σκιαδά εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την προσφορά του μέσω των εκθέσεων της Cheap Art. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λευτέρης Αραβανής, ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής καθώς και νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι μαθητές: Ουρανία Ραυτοπούλου, Ρένα Κατηφόρη, Βαγγέλης Τσώλης, Έφη Βρεττού, Μαρία Σκληρού, Σοφία Αθάνατου, Ανθούλα Γουρζή, Άννα Ποτηριάδη, Χριστίνα Βλάχου, Αλέκα Παξινού, Αναστασία Γαζή, Ελευθερία Μικρώνη, Παττυ Καλού, Σταύρος Κτενάς, Νατάσα Ηλιάδου, Χριστίνα Ορφανού, Μαρία Καλυβιώτη, Ειρήνη Κατσαρού, Μαρία Κατωπόδη, Ανθούλα Ρεκατσίνα, Μυρτώ Αγγελοπούλου, Άση Μπένου, Τέττα Πελεκούδα, Ουρανία Γαζή, Μαρία Ροντογιάννη, Έλενα Μαρκουτη, Θωμάς Κρητικός.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου και μπορείτε να την επισκεφθείτε το πρωί 10:00-13:00 και το απόγευμα 19:00-22:00. Εκεί θα συναντήσετε όλα τα χρώματα της Λευκάδας, έτσι όπως τα αποτύπωσαν οι μαθητευόμενοι καλλιτέχνες.

Ειρήνη Βονιτσάνου

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Προηγούμενο άρθροΤο Αεροδρόμιο Ακτίου μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
Επόμενο άρθροΔήλωση εργαζομένων Ionion Star