Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η γιορτή της Φανερωμένης στο Χολαργό

Η γιορτή της Φανερωμένης στο Χολαργό

0
P6090370

P6090370

Του Θανάση Μελά.

Με θρησκευτική ευλάβεια πολλοί Λευκαδίτες και φίλοι τους , από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, μαζεύτηκαν το απόγευμα της μεγάλης γιορτής, στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης, στο Χολαργό, για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας, να ζητήσουν τη βοήθειά της, πολύ απαραίτητη στη ζωή μας, και να ζήσουν λίγες ώρες, έστω και νοερά, στον όμορφο τόπο μας που από τη μια μέχρι την άλλη του άκρη γιορτάζει, με κάθε μεγαλοπρέπεια, την Προστάτιδα Παναγία την Κυρά του Νησιού μας.

Ο Εσπερινός ήταν κατανυκτικός και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ιεροπρεπής.
Σύσσωμο το εκκλησίασμα ακολούθησε τη λιτάνευση της Εικόνας Παναγίας φανερωμένης, στους γύρω από ην εκκλησία δρόμους, αρκετοί δε κρατούσαν αναμμένα κεράκια.

Στο τέλος της τελετής μοιράστηκε άρτος ,που ο Σύλλογος Λευκαδίων η «Αγία Μαύρα» και η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων είχαν φέρει προσφορά στη χάρη Της.

Ανταλλάχτηκαν εγκάρδιες ευχές και ανανεώθηκε το ραντεβού στον ίδιο τόπο για την ίδια υποχρέωση.

Το προσκύνημα των Λευκαδίων στην Παναγία Φανερωμένη του Χολαργού ανάγεται στο μακρινό παρελθόν. Πριν πολλά χρόνια κάποιοι ευσεβείς πατριώτες μας ( Βουτσινάς κλπ) πρωτοστάτησαν και χρηματοδότησαν στην ανέγερση μικρού ναού για τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Αργότερα ο μικρός αυτός ναός αντικαταστάθηκε από το μεγαλοπρεπή σημερινό, καύχημα του Χολαργού, στον οποίο εξακολουθεί να τελείται η ετήσια αρτοκλασία και γιορτή του Συλλόγου μας.

P6090365

P6090347

P6090375

Προηγούμενο άρθροΠανηγύρι Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες και βίντεο από τον εορτασμό της Φανερωμένης