Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας

0
IMG 4116

IMG 4116

Βίντεο και φωτογραφίες από την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων.

Με παρέλαση της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας και της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ξεκίνησε χθες το διήμερο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργάνωσε η ΦΕΛ.

Οι δύο μπάντες ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας παρήλασαν κατά μήκος της 8ης Μεραρχίας μέχρι την πλατεία του Αγίου Μηνά και στην συνέχεια παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια, πέρασαν από την κεντρική αγορά της Λευκάδας καταλήγοντας ξανά στο Πνευματικό Κέντρο και το Ανοιχτό Θέατρο.

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος του ιστορικότερου σωματείου της Λευκάδας κ. Πανταζής Κηρολίβανος σήμανε την έναρξη του δεύτερου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας.

Πρώτοι ανέβηκαν στην σκηνή οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας που υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Μεσσήνη, απέδωσαν γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών κερδίζοντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει το Ανοιχτό Θεάτρο. Την ΦΕΛ συνόδεψε σε μερικά κομμάτια ο βαρύτονος Βαλεντίνος Σταματέλος ο οποιός εντυπωσίασε το κοινό το οποίο τον αποθέωσε.

Δεύτερη στην σκηνή ανέβηκε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη μουσική διεύθυνση του πλωτάρχη Γιώργου Τσιλιµπάρη. Το ρεπερτόριο περιείχε μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο καθώς και από την Ελλάδα με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκη. Ο βαρύτονος Θόδωρος Μπιράκος, η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου και ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος συμμετείχαν στην συναυλία ολοκληρώντας το άψογο αποτέλεσμα μαγεύοντας το κοινό.

Ακολουθούν φωτορεπορτάζ της Φρόσως Χαλικιοπούλου και δύο βίντεάκια του Γιάννη Κάτσενου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για τον Λευκάδιο Χερν
Επόμενο άρθρο1η ημέρα του Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας