Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Επιτυχημένο το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Επιτυχημένο το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

0
https://www.mylefkada.gr/2012/August/iidff522.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/09/iidff522.jpg

Ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργάνωσε για πρώτη χρονιά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου Ιονίων Νήσων το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15/09 έως 22/09/2012.

Μία ολόκληρη εβδομάδα το Φεστιβάλ παρουσίασε στην Αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου Απόλλωνα ένα υψηλού επιπέδου διεθνές πρόγραμμα ταινιών προβάλλοντας το όραμα και τις δημιουργίες νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο με ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ. Υπήρξαν ειδικές προβολές art videos και animation videos χάρη στη συνεργασία με το Φεστιβάλ art Videos της Κολωνίας και το BE THERE ANIMATION FESTIVAL της Κέρκυρας. Οι προβολές γίνονταν πρωί και απόγευμα με δωρεάν είσοδο και οι θεατές εξέφρασαν θετικά σχόλια για την πλειοψηφία των ταινιών. Εκτός των ειδικών προβολών, όλες οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ οι οποίες βραβεύτηκαν από την κριτική επιτροπή που συστάθηκε για τον εν λόγο σκοπό.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα με την τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου όπου παραβρέθηκαν αρκετοί από τους παραγωγούς ή σκηνοθέτες των βραβευθέντων προβολών για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Η ταινία μικρούς μήκους «Ο Δεντρόκηπος» (Τhe Orchard) από την Αυστραλία ξεχώρισε από όλες τις ταινίες αποσπώντας τα περισσότερα βραβεία, τέσσερα στο σύνολο, καλύτερου σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ και καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. Ο Δήμαρχος Λευκάδας αποχαιρέτησε στην ομιλία του το Φεστιβάλ κλείνοντας με την πεποίθηση ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου είναι πολύτιμο για την πόλη μας και ευελπιστούμε να καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του Κινηματογράφου Απόλλωνα.

Προηγούμενο άρθροΕγώ εξακολουθώ να ξέρω… ποια είναι
Επόμενο άρθροΣχολή Γονέων στο Νομό Λευκάδας