Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η ιστορία του Ορφέα Λευκάδας από τον Ξ. Αθανίτη και τον Β....

Η ιστορία του Ορφέα Λευκάδας από τον Ξ. Αθανίτη και τον Β. Προδρομίτη

0
athanitis-prodromitis

athanitis-prodromitis

Δείτε το βίντεο παραγωγής του Ξενοφώντα Αθανίτη.

Το 2012, ήταν έτος επετειακό για τον ιστορικό σύλλογο “ΟΡΦΕΑ” καθώς έκλεισε 75 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας και όχι μόνο.

Με αφορμή αυτό το γεγονός το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιήθηκε ένα αντάμωμα όλων των τμημάτων του χορευτικού τμήματος που έκλεινε και αυτό 52 χρόνια ζωή.Ένα αντάμωμα που βρήκε μαζί παλιούς και νέους χορευτές, παππούδες με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, υπενθυμίζοντας την ιστορικότητα του σωματείου και την δράση του. Επίσης, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ορφέας ήταν εκτός από συνδιοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας και το μοναδικό χορευτικό από τον ελλαδικό χώρο που έλαβε μέρος μαζί με την Ιταλία και την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία στο  1ο Διεθνές   Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας.

Ο Φώντας Αθανίτης, το ιστορικό αυτό στέλεχος του ομίλου και ένας από τους μοναδικούς εν ζωή ιδρυτές του χορευτικού τμήματος, ανήσυχος στην καταγραφή των γεγονότων και βοηθούμενος από τον Βασίλη Προδρομίτη επιμελήθηκε αυτό το βίντεο ώστε να θυμηθούν οι παλιοί νοσταλγικές στιγμές του παρελθόντος και οι νέοι να διδαχθούν το πόσο σημαντικό είναι να ανήκουν στην οικογένεια του ΟΡΦΕΑ.

Προηγούμενο άρθροΜε τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο φαράγγι Βικάκι
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς