Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Κακαβούλη

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Κακαβούλη

0
exofyllo522

exofyllo522

Πως ο έρωτας γίνεται αγάπη – Οι δρόμοι της αγωγής.

Πλήθος πνευματικών ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου, βρέθηκε προχτές ( 6-10-2012 σε αίθουσα της «Στοάς του Βιβλίου», στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτου μας Παιδαγωγού τ. Καθηγητού του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αλέκου Κακαβούλη με τον εντυπωσιακό αλλά πολύ πετυχημένο τίτλο: Πως ο έρωτας γίνεται αγάπη – Οι δρόμοι της αγωγής.

Το βιβλίο που χωρίζεται σε πέντε κύρια κεφάλαια: Η φύση του έρωτα – ερωτική αγωγή -ερωτική αγωγή και οικογένεια – ερωτική αγωγή στο σχολείο – και ερωτική αγωγή στην εκκλησία αριθμεί 314 σελίδες.

Σʼ αυτό ο συγγραφέας μεταξύ των άλλων επιχειρεί να αναδείξει ότι η αγάπη και ο έρωτας είναι οι κατʼ εξοχήν δυνάμεις ωρίμασης για τη δημιουργία οικογενειακής εστίας και ψυχικού χώρου γέννησης και ανατροφής νέων ανθρώπων».

Οι παρουσιαστές του βιβλίου:

α) Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αντών. Καλλιγέρης, Δ/ντής Γραφείου Νεότητας Αρχιεπισκοπής
β) Μερόπης Σπυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών
γ) Χαριτίνη Γουλάκου, Φιλόλογος Καθηγήτρια του Κολλεγείου Αθηνών και

δ) Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο συντονιστής: Δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης υπερτόνισαν την αξία του βιβλίου ως παιδαγωγικού εργαλείου για θετική «ερωτική αγωγή» και «ερωτική διαπαιδαγώγηση» λέγοντας ότι δίνεται μέσα από τις σελίδες του ολοκληρωμένη πρόταση για αξίες και αρχές που είναι απαραίτητες για ορθή διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων.

Θεωρούμε ότι το αναφερόμενο βιβλίο πρέπει να γίνει «εγκόλπιο», όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος για γονείς και εκπαιδευτικούς.

kakavoulis522

Θανάσης Μελάς

Προηγούμενο άρθροΤης Καρυάς το Κεφαλόβρυσο
Επόμενο άρθροΤα εγκαίνια του Δικαστικού Μεγάρου από τον Νίκο Ζαβιτσάνο