Αρχική Top Stories Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών στην Αθηνά.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών στην Αθηνά.

0

Παρουσία πλήθος Λευκαδίων και με άριστο οικοδεσπότη, τον ακούραστο και δημιουργικό Πρόεδρό της, κ. Αθανάσιο Μελά, η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» στο κέντρο της Αθήνας.
Είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος ευλόγησε στη συνέχεια και την πίτα στην φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Πολίτη, που προσφέρεται αφιλοκερδώς τα τελευταία χρόνια για το σκοπό αυτό.
Οι παρουσίες στην εκδήλωση πολλές και σημαντικές, όπως αυτές του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά, του πρώην Βουλευτή και Διοικητή ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ο οποίος δέχτηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους συντοπίτες μας και μη τις ευχές τους για την ονομαστική του γιορτή, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου κ. Γεράσιμος Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» κ. Ευάγγελος Γεωργάκης και αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων Αττικής.
Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, εκπροσώπησε η κ. Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος του Αθήνα 9, 84 η οποία κατάγεται από την Λευκάδα, από την πλευρά της μητέρας της.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Σφυρή.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκε η παραδοσιακή λαδόπιτα της Λευκάδας.

φωτογραφίες – video : Κώστας Πατρίκιος

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση Βιβλίου: “Ένα Βήμα Τη Φορά “
Επόμενο άρθροΟδυσσέας Νυδριού – ΑΟΝ Τηλυκράτης 2014 : 2-7