Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ματίας ο πρώτος – Απόσπασμα από την παράσταση

Ματίας ο πρώτος – Απόσπασμα από την παράσταση

0
matias

matias

Μεγάλες ερμηνείες από μικρούς ηθοποιούς.

Με την θεατρική παράσταση “Ματίας ο Πρώτος” του 4ου Δημοτικού Λευκάδας άρχισαν χθες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πόλη της Λευκάδας. Το κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός” γέμισε ασφυκτικά από γονείς, συγγενείς και μικρά παιδιά που θέλησαν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας μαθητών και δασκάλων.

Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε για λίγο την έναρξη της παράστασης αλλά τελικά ευτυχώς επιλύθηκε. Τα μικρά παιδιά ανέβηκαν στο “σανίδι” με την σιγουριά και τον αέρα που μερικές φορές δεν έχουν ούτε έμπειροι ηθοποιοί, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας το προηγούμενο διάστημα.

Το σενάριο του έργου αναφερόταν σε ένα μικρό βασιλόπουλο, του οποίου ο πατέρας πέθανε και το μικρό παιδί πήρε την θέση του βασιλιά. Η ζωή και οι υποχρεώσεις της θέσης του βασιλιά έκαναν τον μικρό να βαριέται και έτσι με τον φίλο του τον Τίτο έφυγαν για τον πόλεμο που είχε κηρύξει η χώρα του ερήμην του. Εκεί βίωσε την σκληρότητα του πολέμου και έτσι γύρισε στο παλάτι και σταμάτησε τον πόλεμο ενώ αποφάσισε με τους φίλους του να καταργήσουν την υπάρχουσα κυβέρνηση και να φτιάξουν το δικό τους πολίτευμα το οποίο και ονόμασαν “Παιδοκρατία”.

Αποτέλεσμα της παιδικής κυβέρνησης ήταν να στείλουν τους μεγάλους ξανά στο σχολείο. Έτσι στην σκηνή ανέβηκαν μια γιαγιά, μια νοικοκυρά, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας και άλλοι ενήλικες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν στα μαθήματα ενώ μερικοί από αυτούς έκαναν και πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, γιατί το πρωί ήθελαν να πιούν πρώτα ένα καφεδάκι και μετά να πάνε στο μάθημα! Τελικά αυτή η κατάσταση δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα αφού μιας και οι μεγάλοι ήταν στα σχολεία τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της χώρας έκλεισαν και έτσι τα μικρά παιδιά δεν είχαν ούτε να φάνε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές ξεσπούσαν σε γέλια, αφού οι ατάκες των μικρών παιδιών ήταν πραγματικά πολύ αστείες και έξυπνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράσταση πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική που έπαιξαν μαθητές, οι οποίοι μάλιστα είχαν και θεατρικό ρόλο στο έργο!

Στην Λευκάδα βρέθηκε και ο καταξιωμένος σύγχρονος ενορχηστρωτής και συνθέτης θεατρικής μουσικής, κ. Τάσος Καρακατσάνης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με την παράσταση ενώ στο τέλος ανέβηκε στην σκηνή, έπαιξε πιάνο και τραγούδησε μαζί με τους μικρούς μαθητές, που σκόρπισαν χαμόγελα και ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια αποσπάσματα από την παράσταση.

Προηγούμενο άρθροBeach party στο Κάθισμα
Επόμενο άρθροΜε έπαινο τιμήθηκε ο Γ. Ανυφαντής στους Δελφικούς αγώνες ποίησης