Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την αειφόρο ανάπτυξη

Εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την αειφόρο ανάπτυξη

0
pic1

pic1

Μαθαίνω να κάνω την ζωή μου πιο βιώσιμη.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ / Pistes Solidaires / Solidarity Τracks
Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων
ΚΑΡΑΒΕΛΛΑ 12, 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλ/φαξ: +30 2645023123
E-mail : pistes_solidaires@yahoo.gr
web site: www.tamonopatia.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η οικογένεια, το σπίτι, ο πλανήτης μας
Μαθαίνω να κάνω την ζωή μου πιο βιώσιμη

Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ανάπτυξη που απαντά στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να υπονομεύει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να κατορθώσουν να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Εκδιπλώνεται γύρω από 3 άξονες: οικονομικό, κοινωνικό, και περιβαλλοντικό.

Σήμερα, η αειφόρος ανάπτυξη εμφανίζεται ως η μόνη διέξοδος για να αποφευχθεί μια μη ανατάξιμη υποβάθμιση της κοινωνίας, της οικονομίας, του φυσικού περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής μας. Ωστόσο, εξαιτίας της ολιγαριθμίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να επιτρέπουν στην νέα γενιά να καταλάβει τα ζητήματα της αειφόρου ανάπτυξης, εμποδίζεται μια μεγάλη μερίδα πολιτών να δράσουν ως «υπεύθυνοι πολίτες» και έτσι επιβραδύνεται η πρόοδός μας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Σ’αυτό το πλαίσιο, η οργάνωση «Μονοπάτια Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και τα δημοτικά σχολεία της πόλης της Λευκάδας οργανώνει ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς γύρω από τα ζητήματα και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Οι νέοι ευρωπαίοι εθελοντές που φιλοξενεί ο φορέας μας στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σχεδίου ευαισθητοποίησης.

Ο κύριος σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να συνειδητοποιηθούν από την νεότερη γενιά της περιοχής μας οι βασικές αρχές και προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης, με στόχο την αύξησης της συμμετοχής τους και της στάσης τους ως υπεύθυνοι πολίτες.
Ξεκινήσαμε τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σήμερα, και θα ειναι μέχρι 5 Απριλίου 2013, στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος στην πλατεία Μαρκά.

the family the home the planet

Προηγούμενο άρθροΠρωταπριλιά: H ιστορία του ψέματος
Επόμενο άρθροΣυναγερμός σε Ιόνιο και Κρήτη, βρέθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου