Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Μια αισθαντική βραδιά στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Μια αισθαντική βραδιά στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

0
DSCN0791

DSCN0791

Καταχειροκροτήθηκε το Trio Solista στη Λευκάδα.

«Τα Βέλγικα», το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, επέστρεψαν στα Ιόνια νησιά, τιμώντας την διπλή επέτειο των 150 χρόνων από την ένταξη των Επτανήσων στο Νέο Ελληνικό Κράτος (1864), και των 450 χρόνων από τον θάνατο του Φλαμανδού στην καταγωγή και πατέρα της σύγχρονης ανατομίας, Ανδρέα Βεζάλιου (Ζάκυνθος, 1564). Στο πλαίσιο των πέντε συναυλιών του προγράμματος το Trio Solista εμφανίστηκε στη Λευκάδα στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης το βράδυ της Τρίτης (9.9.2014).

Την βραδιά προλόγισε ο πρώην Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας, κ. Αν. Γαζής ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και ο Πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα μιλώντας συγκινητικά σε άπταιστα ελληνικά.

Οι χαρισματικοί καλλιτέχνες Beatriz Macias φωνή και φλάουτο, Roeland Henkens στην τρομπέτα και Yannick Van de Velde στο πιάνο παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Ήταν μια αισθαντική φθινοπωρινή βραδιά σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης της Λευκάδας που αξίζει να φιλοξενεί συχνότερα εκδηλώσεις.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία για το αθηναϊκό κοινό, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.

Ειρήνη Βονιτσάνου

mt_gallery

yiannis
test

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΗ Επτανησιακή Αναγέννηση για την εκλογή προεδρείου στο ΠΣΙΝ
Επόμενο άρθροΜε τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο φαράγγι Βικάκι