Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Μελοποιημένη Ποίηση του Λορέντζου Μαβίλη από τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας

Μελοποιημένη Ποίηση του Λορέντζου Μαβίλη από τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας

0
xorodia-eptanhsiwtwn-patras

xorodia-eptanhsiwtwn-patras

Σε μια μοναδική πρώτη παρουσίαση στη Λυρική Σκηνή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μελοποιημένη Ποίηση του Λορέντζου Μαβίλη

Σε μια μοναδική πρώτη παρουσίαση στη Λυρική Σκηνή

Η Ποίηση συναντά τη Μελωδία στη Λυρική Σκηνή, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 18.00 μμ. και δημιουργούν μια ξεχωριστή, ατμοσφαιρική παρουσίαση του Κύκλου έξι Ποιημάτων του Επτανήσιου Λορέντζου Μαβίλη. Υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λένας Σουρμελή και με τη σύνθεση του καταξιωμένου συνθέτη Γιάννη Δροσίτη, η τετράφωνη μικτή χορωδία των Επτανησίων της Πάτρας με την συνοδεία του πιάνου από τον Γιώργο Ζιάβρα, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, σε πρώτη εκτέλεση το μοναδικό αυτό έργο με κύριο θέμα την αιωνιότητα μέσα από το πέρασμα του χρόνου, τη ζωή και το θάνατο.

Η Χορωδία των Επτανησίων της Πάτρας, μετά από 13 χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο και έχοντας πολλαπλές επιτυχημένες εμφανίσεις και συνεργασίες, έρχεται να παρουσιάσει τη μαγεία της μουσικής η οποία αγκαλιάζει τους στίχους των ποιημάτων του Λορέντζου Μαβίλη, παρασύροντας το ακροατήριο σε μια αραχνοΰφαντη σύνθεση εικόνων γύρω από τον έρωτα και τον θάνατο, την αγνή αγάπη και την ομορφιά της φύσης, της νύχτας, των αστεριών και της χαραυγής. Ποιήματα γραμμένα σε μια άλλη εποχή, που εκφράζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ποιητή, την περιπετειώδη ζωή του γεμάτη μποεμισμό, αρετές ιδανικά και αυτοθυσία. Μέσα απ’ την αρμονία των φωνών της χορωδίας, το κοινό συνεπαίρνεται σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό μουσικό ταξίδι.

Μια ξεχωριστή μελωδική βραδιά, αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή, περιμένει το ακροατήριο στο φουαγέ της Λυρικής Σκηνής, όπου θα ερμηνευθούν τα ποιήματα «Νύχτα», «Ελιά», «Μούχρωμα», «Έρως και θάνατος», «Χαραυγή» και «Βλέπω τ’ αστέρια», με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την Χορωδία:

Η Χορωδία Επτανησίων Πάτρας δραστηριοποιείται στα μουσικά δρώμενα της πόλης των Πατρών από το 2000 με στόχο τη σοβαρή και αξιόλογη μουσική προσφορά των μελών της στη χορωδιακή μουσική. Έχει επιτυχημένες συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, μαέστρους και ορχήστρες, με εμφανίσεις στο φιλόμουσο κοινό των Πατρών και άλλων πόλεων. Πλαισιώνει τις εκδηλώσεις των επτανησιακών συλλόγων, του Δήμου Πατρέων καθώς και άλλων φορέων της πόλης και ασχολείται με το παραδοσιακό επτανησιακό τραγούδι, με το έντεχνο ελληνικό και με το ρεπερτόριο της λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής. Από τον Οκτώβριο του 2004 την καλλιτεχνική ευθύνη έχει αναλάβει η Λένα Σουρμελή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ειρήνη Περπινιά

Τηλ: 6977575248

E-mail: eperpinia@eap.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Θοδωρή Σολδάτου προς τους φοιτητές του ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΝέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 στην ΠΙΝ