Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Equal Society για τον εθελοντισμό

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Equal Society για τον εθελοντισμό

0

DSCN4948

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (6 Μαρτίου 2015) η εκδήλωση της Equal Society  με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και ευάλωτων ομάδων» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Το κάλεσμα απευθυνόταν σε πολίτες, εκπροσώπους και μέλη εθελοντικών και πολιτιστικών φορέων του νησιού σε μια συνάντηση ανοιχτού διαλόγου με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τον εθελοντισμό και τη συνεργασία των φορέων στα πλαίσια του προγράμματος της Equal Society «Βοηθώ το νησί μου».

Δεκάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Equal Society εκ μέρους της οποίας καλωσόρισε το κοινό ο Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κ. Σπύρος Φρεμεντίτης.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης απασχόλησης, κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας Θανάσης Περδικάρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «Φωτεινός», του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «Οι Σκάροι», του φοιτητικού Παραρτήματος του ΙΕΕΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λευκάδας, του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας, του Τηλυκράτη, του Φίλανδρου.

Ο καθένας παρουσίασε τις δικές του δράσεις για τον εθελοντισμό ενώ κάποιοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την μικρή συμμετοχή του κόσμου στις εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς στο νησί.

Ο Πρόεδρος της Equal Society παρουσίασε το πρόγραμμα «Βοηθώ το νησί μου» αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που αναπτύσσεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μιλώντας για τις αξίες του εθελοντισμού, τα κίνητρα αλλά και καταθέτοντας προτάσεις για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στο νησί με πιο συντονισμένες ενέργειες των φορέων, εστιάζοντας στη σύμπραξη όλων και στη συλλογικότητα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των εθελοντών που εξυπηρέτησαν τους τουρίστες στο τουριστικό περίπτερο το περασμένο καλοκαίρι στα πλαίσια του προγράμματος της Equal Society «Βοηθώ το νησί μου» καθώς και με τις απονομές των πτυχίων των επιτυχόντων στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Equal Society.

Ειρήνη Βονιτσάνου

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Αναγέννησης Τσουκαλάδων: “Κραυγή διαμαρτυρίας”
Επόμενο άρθροΑνοικοδόμηση Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον παλαιό οικισμό Καρυωτών