Αρχική Top Stories Αγία Σοφία: Μετά από 86 χρόνια τζαμί ο ιστορικός Ναός

Αγία Σοφία: Μετά από 86 χρόνια τζαμί ο ιστορικός Ναός

0

Έπειτα από 86 χρόνια ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ο Ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφιας μετατρέπεται σε τζαμί.

Μάλιστα έχουν διοριστεί και τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζίνηδες, όπως ανακοίνωσε ο Αλί Ερμπας, επικεφαλής της διεύθυνσης Θρησκευτικών υποθέσεων. Παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην Αγία Σοφία, από τον κυβερνήτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην μετατροπή του Ναού σε τζαμί, καθώς και στα μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν κατά την διάρκεια της προσευχής. Έτσι θα μπορούν, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης να προσέλθουν και να προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Όλοι ανυπομονούν να παρευρεθούν στις ειδικές προσευχές με μεγάλο ενθουσιασμό, η είσοδος στους χώρους προσευχής θα γίνεται μετά από έρευνες ασφαλείας σε 11 διαφορετικά σημεία ελέγχου». Επιπλέον, τόνισε πως οι χώροι για τους πιστούς ανοίγουν από σήμερα στις 10:00 π.μ τοπική ώρα.

Τέλος όπως έγινε γνωστό οι δρόμοι και μερικοί σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστεί πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της προσευχής.

Μαύρη μέρα η σημερινή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Είναι μέρα που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη συλλογική μας μνήμη. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και ομοψυχία!

Κωνσταντίνος Κάτσενος

 

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εορτής Αγίας Παρασκευής Παλαίρου
Επόμενο άρθροΤεχνική συνάντηση Π.Ε. Λευκάδας με Πανεπιστήμιο Πατρών για το καταφύγιο σκαφών αναψυχής στο Νυδρί