Αρχική Top Stories Αντιπροσωπεία από την πόλη Leucate στην Λευκάδα

Αντιπροσωπεία από την πόλη Leucate στην Λευκάδα

0

O Δήμος Λευκάδας από τις 13 έως 20 Απριλίου 2024 φιλοξενεί πολυμελή αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης γαλλικής πόλης Leucate, στο πλαίσιο των ετήσιων ανταλλαγών που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι.

Την αποστολή υποδέχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βεργίνης Σπυρίδων ενώ την Κυριακή 14 Απριλίου ο Δήμαρχος Λευκάδας Δρ. Ξενοφών Βεργίνης καλωσόρισε τους νέους και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Δήμου της Leucate, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαργέλη Μαρίας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον υγροβιότοπο της λιμνοθάλασσας από γαλλόφωνο εθελοντή της οργάνωσης Μονοπάτια Αλληλεγγύης.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με τους μαθητές ενώ παρακολούθησαν τις πρόβες των μουσικών συνόλων. Το απόγευμα μετέβησαν στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φανερωμένης όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο τοπικής γαστρονομίας που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ Λευκάδας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αποστολή συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε το Μοναστήρι. Τους υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος όπου συνομίλησαν με τα παιδιά και τους συνοδούς τους.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας συνεχίζεται με δράσεις πολιτισμού κι επισκέψεις σε τοπόσημα του νησιού.

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του δήμου Λευκάδας για το let’s do it
Επόμενο άρθροΠερίπατος βιβλίου στην πόλη της Λευκάδας