Αρχική Top Stories Χρ. Βεργίνης: Ασθενείς αγοράζουν μέρος των αναλώσιμων για την θεραπεία τους στο...

Χρ. Βεργίνης: Ασθενείς αγοράζουν μέρος των αναλώσιμων για την θεραπεία τους στο Νοσοκομείο Λευκάδας

0

4_nosokomeio_prentzas-verginis

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 του Ιούλη παρουσία του μέλους του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ Γιώργου Πρέντζα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης μίλησε για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Όπως  ανέφερε το νοσοκομείο έχει στεγνώσει από υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό έχει μειωθεί στο 50% ο προϋπολογισμός την τελευταία πενταετία με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ασθενείς να αγοράζουν μέρος των υλικών που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

Αναφερόμενος στην παρουσία του νέου διοικητή του γενικού σολομού Λευκάδας κ. Βησσαρίων είχα υπογράμμισε ότι παρακολούθησε ένα μέρος της συνέντευξης, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ωστόσο δεν έχει ιδιαίτερες προσδοκίες καθώς και αυτός ο διοικητής θα κληθεί να υπερασπιστεί κυβερνητική πολιτική.

Ο κύριος Βεργίνης αναφέρθηκε στη συνέχεια με τον τρόπο των οποίων θα λειτουργούν πλέον οι δημόσιες δομές υγείας και όποιος θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δηλαδή τα νοσοκομεία θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή παρουσία μάλιστα και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντραυγείας τα οποία λειτουργούν σε πολύ άθλια κατάσταση και αστικά θα μειωθούν πάρα πολλοί σε αριθμό.

Ο ίδιος μάλιστα  έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, το οποίο δίνει την εποπτεία και τη δυνατότητα λειτουργίας σε αυτή την ΑΕ μετοχική εταιρεία όλων των δομών Ψυχικής Υγείας, δημόσιου τομέα, ιδιωτικού τομέα και των ΜΚΟ.

Το άρθρο 44 του νομοσχεδίου που είναι για διαβούλευση ορίζει ότι η ΑΕΜΥ ΑΕ έχει δικαίωμα να ιδρύει δομές, να κλείνει δομές, να συγχωνεύει δομές και έχει επίσης το δικαίωμα να μετακινεί προσωπικό, όχι ανάμεσα στο δημόσιο τομέα, αλλά να παίρνει και προσωπικό μόνιμους υπαλλήλους από το δημόσιο τομέα και να τους πηγαίνει στον ιδιωτικό.

Με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα έρχονται να μειώσουν το κόστος δαπάνης για κάθε ασθενή που έρχεται στο νοσοκομείο. Θα υπάρχει ένας μέσος όρος εξετάσεων, φαρμάκων και διαγνωστικών διαδικασιών που θα αντιστοιχεί εκ των προτέρων στον καθένα, κλειστό πακέτο.»

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠαιδικές θεατρικές παραστάσεις στο Μεγανήσι
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία της Cristina Branco