Αρχική Top Stories Διημερίδα “Ψυχή-Λόγος-Νους” : Εξαιρετικές ομιλίες που μας άγγιξαν

Διημερίδα “Ψυχή-Λόγος-Νους” : Εξαιρετικές ομιλίες που μας άγγιξαν

0

Σήμερα το απόγευμα, στο χώρο της Καταφυγής, είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε μια εκδήλωση που άγγιξε την ψυχή μας. 

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσχολικής Αγωγής και Φιλολόγων, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Ψυχή – Λόγος – Νους».

Στην σημερινή πρώτη ημέρα υπήρχαν προγραμματισμένες δυο ενδιαφέρουσες ομιλίες από δυο εξαιρετικούς ομιλητές και γνώστες των αντικειμένων τους.

Ο κ. Γεώργιος Μανωλέσος, Ψυχίατρος – τ. Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και Υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας Λευκάδας ανέπτυξε μια εισήγηση σύντομη, εύστοχη και ουσιαστική με τίτλο «Η αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας».

Ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Υπεύθυνος Νεότητας Ι. Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων ανέπτυξε την εισήγηση «Καλλιεργώντας τις ψυχές των μαθητών μας…». Η ομιλία του αφύπνισε τους προβληματισμούς της καθημερινότητας και έστρεψε το ενδιαφέρον στους υψηλούς στόχους και τα ιδανικά που πρέπει να επιδιώκουμε ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Σάντας και ο κ. Άγγελος Βλάχος που αναπλήρωνε τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιλτιάδη Γκαμπρέλα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Παρόντες ήταν πολλοί ιερείς και εκπαιδευτικοί ενώ τον Δήμο Λευκάδας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση των ομιλητών με τους ιερείς, τους εκπαιδευτικούς και τις σχολικές συμβούλους. Η Διημερίδα ολοκληρώνεται την Παρασκευή το απόγευμα με βιωματικά ομαδικά εργαστήρια.

Προηγούμενο άρθροΣκληρή κριτική Στάθη Βλάχου στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος για την ορεινή Λευκάδα
Επόμενο άρθροΚώστας Δρακονταειδής: Καταλήξαμε σε φόρμουλα για το ΤΕΙ Λευκάδας