Αρχική Top Stories Διονύσης Γαζής: Τα μέλη μας σέβονται τις συμβάσεις με τους φοιτητές

Διονύσης Γαζής: Τα μέλη μας σέβονται τις συμβάσεις με τους φοιτητές

0

 

Για το θέμα της στέγασης των νέων φοιτητών με αφορμή και την αναφορά του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, ο οποίος μετέφερε έκκληση του προέδρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Δραγώνα να  μην μισθώνουν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων μέχρι 30 Μαΐου για να μπορούν να διαβάζουν για την εξεταστική οι φοιτητές, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων δωματίων Διονύσης Γαζής στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Ο κύριος Γαζής δήλωσε γνώστης της έκκλησης αυτής, ωστόσο ανέφερε ότι έχει μια εικόνα του προβλήματος.

«Τα δυο τελευταία χρόνια η Λευκάδα έχει σημαντική άνοδο τουριστών και η ζήτηση καταλυμάτων είναι αυξημένη, ωστόσο διευκρίνισε εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ότι αυτή η πρακτική δεν προέρχεται από μέλη, δηλαδή συναδέλφους οι οποίοι είναι μέλη των συλλόγων και ομοσπονδίας  που εκπροσωπεί στο νησί.»

«Τα μέλη μας έχουν επαγγελματική συνείδηση και δεν μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία, καθώς στο παρελθόν όταν ξεκίνησε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από φοιτητές του ΤΕΙ, οι επαγγελματίες που έχουν μικρές μονάδες δεν έδιναν δωμάτια την στιγμή που υπήρχε ζήτηση από tour operator  για τέσσερις ή πέντε μήνες διαθεσιμότητα, γιατί σέβονταν την σύμβαση που είχαν με τους φοιτητές.»

«Το Air Bnb που έχει ξεκινήσει για τα καλά τα δυο τελευταία χρόνια, δίνει την δυνατότητα στον κάθε ιδιώτη να νοικιάζει το σπίτι του και σε πολλές πόλεις παρατηρείται διαμαρτυρία, ότι δεν βρίσκουν να νοικιάσουν σπίτια σε κάποιες περιοχές, φέρνοντας για παράδειγμα και την Ισπανία.

Αυτός είναι ένας ιδιώτης και όχι συνάδελφος, ξεκαθάρισε, ο οποίος ξαφνικά διαθέτει το σπίτι του όπως θέλει, δεν έχει επαγγελματική συνείδηση, δυσφημεί το νομό και έχουμε αυτή την κατάληξη.»

Ο κύριος Γαζής ανέφερε μάλιστα ότι θα έρθει σε επικοινωνία με μέλη και συναδέλφους, ελπίζοντας ότι όσον αφορά τα μέλη του συλλόγου να μπορέσουν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

Όσοι φοιτητές ψάχνουν στέγη, είπε ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της ομοσπονδίας, καθώς δίνουν τηλέφωνα από μέλη με μεγάλη διαθεσιμότητα και παρέπεμψε όσους αναζητούν κατάλυμα να επικοινωνούν με το 26450-21266-21608 τα τηλέφωνα συλλόγου και ομοσπονδίας ή holidaysinlefkada.eu για να αναζητήσουν πληροφορίες.

Ο κύριος Γαζής αναφέρθηκε και στην στήριξη της ομοσπονδίας στην προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική προβολή στο νησί και αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα και την τότε αντίδραση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την σκοπιμότητα του.

«Αυτό είναι πρόβλημα του Επιμελητηρίου, ανέφερε, είμαστε υποστηρικτές  των συναδέλφων που προσφέρουν ύπνο στο νησί, το Επιμελητήριο από την πλευρά του είναι υποστηρικτής όλων των επαγγελματιών στο νησί. Καθένας κοιτάει από την πλευρά του, είπε, όπως πολλές φορές είμαστε απέναντι γιατί δεν τους αρέσουν οι αγορές με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αν είναι Βαλκάνιοι κτλ, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και οπτική γωνία.»

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΗ ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού ανάμεσα στις πέντε νέες δημοπρατήσεις
Επόμενο άρθροΤελική ενημέρωση για τον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο