Αρχική Top Stories Ένα μήνα πριν τις Δημοτικές εκλογές!  Αλήθεια, τι Δήμαρχο θέλουμε; (2)

Ένα μήνα πριν τις Δημοτικές εκλογές!  Αλήθεια, τι Δήμαρχο θέλουμε; (2)

0

Ένα μήνα πριν τις Δημοτικές εκλογές!  Αλήθεια, τι Δήμαρχο θέλουμε; (2)

Του Σωτήρη Κ. Κάτσενου, ΔημοσιογράφουΗ Λευκάδα, μπροστά στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών, η Λευκάδα, που ξέρει, θέλει και μπορεί!

Σ’ ένα μήνα, ακριβώς από σήμερα, θα έχουμε νέες Δημοτικές Αρχές (8 του Οκτώβρη), εκτός κι αν χρειαστεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές στις 15 του ίδιου μήνα, οπότε θα έχει  ολοκληρωθεί κι ο κύκλος των αναμετρήσεων της δεύτερης Κυριακής.
Ένας μήνας μπροστά μας, για ν’ αποφασίσουμε τι θα θέλαμε να αλλάξουμε, να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να προχωρήσουμε βγαίνοντας από τα τούνελ της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης που έχουν περιέλθει για χρόνια τώρα η Λευκάδα, ο Κάλαμος κι ο Καστός!

Το μόνιμο πρόβλημα στο νομό της Λευκάδας, αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι ότι «τα λάθη πληρώνονται» και για πολλά χρόνια τώρα οι κάτοικοι (με τις επιλογές τους) και οι επισκέπτες της Λευκάδας και των νησιών της, τα βιώνουν καθημερινά και δυστυχώς, προστέθηκαν άλλα τέσσερα (4) χρόνια περιμένοντας κάθε φορά την επόμενη Δημοτική Αρχή να τα λύσει! Έτσι, όλοι εμείς οι δημότες – πολίτες και επισκέπτες της Λευκάδας μεγαλώνουμε σ’ ένα καθεστώς απραξίας ή συντήρησης των προηγούμενων… … 

Η Λευκάδα μπορεί, αρκεί να βρει τον κατάλληλο κι αναγκαίο εκφραστή της και φυσικά την απαιτούμενη ομάδα του!  

Η Λευκάδα, ο Κάλαμος κι ο Καστός του 2023 – 2028 (η επόμενη δημοτική αρχή θα έχει 5ετή θητεία) θα μείνει στάσιμη και θα οδηγηθεί στην απομόνωση και την καταστροφή, αν δεν βρει τον κατάλληλο και αναγκαίο εκφραστή της και την απαιτούμενη ομάδα του. Διότι, σ’ ένα Δήμο των 20 – 25.000 κατοίκων, που τα καλοκαίρια φτάνει (εβδομαδιαίως)  στους 200.000 έως 250.000, ίσως και παραπάνω, δεν φτάνει ο Δήμαρχος με τις καλές προθέσεις … …  Οι ανάγκες είναι τεράστιες, οι προκλήσεις μεγάλες! Έτσι, χρειάζεται ο άνθρωπος των έργων κι όχι των λόγων, χρειάζεται αυτός που έχει τη γνώση, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα, που στη μακρόχρονη διαδρομή του απ’ όποιες πολιτικές, διοικητικές κι άλλες θέσεις του δημόσιου βίου του, που πέρασε, έχει αφήσει το στίγμα του και το αποτύπωμα του άξιου και πετυχημένου! Η Λευκάδα και τα νησιά της, χρειάζονται έναν ικανό τεχνοκράτη, γιατί απλά, η υπόθεση είναι απόλυτα τεχνοκρατική! Με τον επικεφαλής της νέας Δημοτικής Αρχής να έχει τη μπαγκέτα, το μοίρασμα ρόλων και ευθυνών να αποτελεί τη μοναδική λύση!  

Την πενταετία 2022 – 2027, η χώρα «τρέχει» το νέο ΕΣΠΑ κι ο νομός της Λευκάδας, ήδη βρίσκεται να είναι έξω, σε πολλά απ’ αυτό. Διότι, σ’ αυτή την περίπτωση, να είστε βέβαιοι, εκλεκτοί μου αναγνώστες, ότι, λεφτά υπάρχουν… αλλά δεν στα δίνει κανένας, αν δεν προετοιμαστείς μεθοδικά και κατάλληλα! Με οργάνωση, με προγραμματισμό, με σχεδιασμό και δεν τα διεκδικήσεις με βούληση, τόλμη κι αποφασιστικότητα. Και φυσικά, αν ξέρεις και μπορείς, τότε είναι όλα εφικτά και υλοποιήσιμα! Το επαναλαμβάνω, αγαπητοί μου συμπολίτες, η υπόθεση της Λευκάδας και των νησιών της είναι απόλυτα τεχνοκρατική!

Η σημερινή κατάσταση στη Λευκάδα και τα νησιά της!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Χαράλαμπου Καλού στις δημοτικές εκλογές το 2019, με το σύνθημα «Σύγχρονη Λευκάδα» πήρε το πράσινο φως από τη Λευκαδίτικη κοινωνία – ούσα μειοψηφία – να την εκπροσωπήσει μετά τη σύμπραξη βέβαια, της πλειοψηφούσας παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ» του κ. Θοδωρή Σολδάτου.  

Κρίνοντας, καλόπιστα, την πορεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, θα μπορούσε να καταγράψει κανείς, ότι είναι γεμάτη από αγκυλώσεις, από ανυπαρξία ομαδικής λειτουργίας, από περιστροφές χωρίς τέλος, από αλαζονικό ύφος και ανακολουθία λόγων και πράξεων, από υποκριτική διάθεση να δει κατάματα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των κατοίκων της Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού και να δώσει άμεσα λύσεις, από χάσμα μεταξύ του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και μιας τοπικής οικονομίας που στο 90% εξαρτάται από τον τουρισμό, από πολλά λόγια που μαγκώνουν όταν πέσουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της νομιμότητας. Η πολιτική, στην Δημοτική Αρχή είναι ανύπαρκτη και αυτό διότι, ο εν ενεργεία δήμαρχος, δεν αναγνωρίζει τις έννοιες, πολιτικό ον, πολιτικές πράξεις, πολιτικές αποφάσεις και πολιτικός σχεδιασμός.

Στα θετικά, μπορεί να σημειώσει κανείς, την αγαστή συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τον Βουλευτή του νομού κ. Αθανάσιο Καββαδά, έχοντας την πλήρη κι απλόχερη υποστήριξή του!  Τρέχοντας στα Υπουργεία ο κ. Καββαδάς, κατάφερε να φέρει στη Λευκάδα αρκετά χρήματα, να ξεμπλοκάρει γραφειοκρατικά ζητήματα του Δήμου με την κεντρική διοίκηση και να βοηθήσει σημαντικά και έμπρακτα τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον εν ενεργεία Δήμαρχο στο έργο του!  

Οι άλλοι διεκδικητές

Οι κινήσεις των δύο άλλων διεκδικητών στον εκλογικό ορίζοντα της Λευκάδας, του συνδυασμού «Όλοι για τη Λευκάδα» με τον κ. Κώστα Δρακονταειδή επικεφαλής και τη « Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Βερροιώτη, κινούνται ως εξής : Ο μεν κ. Κώστας Δρακονταειδής με αρκετά ανανεωμένο ψηφοδέλτιο (πρόσωπα νέας ηλικίας)  κινείται περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (sociaλ media), καθώς και στην εμπειρία που έχει, αφού χρημάτισε Δήμαρχος Λευκάδας την περίοδο 2015 – 2019, αλλά και προηγούμενα χρόνια ως αντιπολίτευση. Ο δε κ. Ευάγγελος Βερροιώτης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιστοί στις αρχές τους, κινούνται σε καθημερινές συναντήσεις με το λαό, με συνεχή αγώνα, κοντά στους κατοίκους, κοντά στους εργαζόμενους, τους χώρους εργασίας και δουλειάς τους, προσπαθώντας έτσι, να συσπειρώσουν περισσότερους πολίτες γύρω απ’ το συνδυασμό τους.

Πηγή «Τα Νέα της Λευκάδας»

Προηγούμενο άρθροΔιανομή ενημερωτικών φυλλαδίων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στη Λευκάδα, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθροΔήλωση Υποψηφιότητας Ευτύχιου Ζουριδάκη