Αρχική Top Stories Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη Λευκάδα

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη Λευκάδα

0

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στη Λευκάδα.

Η κα Κράτσα, κατά την επίσκεψή της στη Λευκάδα συνοδεύονταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Σπ. Ιωάννου , Κ. Μοθωναίου, Ν. Μηλιώτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Γ. Αρμενιάκο. Το θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα της επίσκεψής της κας Κράτσα στο νησί, ήταν η ενημέρωση του νέου ΦΟΣΔΑ για το θέμα της ΜΟΠΑΚ και ο γενικότερος συντονισμός των έργων στη Λευκάδα.

Η κα Κράτα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό και με τον ΣΥΔΙΣΑ Λευκάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Ιωάννου, η κα Μοθωναίου  και ο κ.Κάρδαρης – Διευθυντής Τ.Υ. ΦΟΣΔΑ. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, βάσει της πληροφόρησης που έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο νέος ΦΟΣΔΑ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση από την πλευρά του Δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς τα μέλη του νέου ΦΟΣΔΑ (η κα Κράτσα Πρόεδρος, ο κ. Ιωάννου Αντιπρόεδρος και η κα Μοθωναίου μέλος).

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, όπου η κα Κράτσα συνοδευόμενη από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Κτενά ενημέρωσαν τον κ. Θεόφιλο για την έγκριση των όρων δημοπράτησης για τη μελέτη αποκατάστασης της Κόκκινης Εκκλησιάς. Στη συνέχεια, η κα Κράτσα και ο κ. Κτενάς, ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο ότι την προηγούμενη εβδομάδα πήραν έγκριση οι δύο ναοί στο Αθάνι, αλλά και άλλα έξι εκκλησιαστικά μνημεία που ήδη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Επίσης, του μετέφεραν ότι ακολουθούν οι εγκρίσεις για τις εκκλησίες σε Κομηλιό και Δράγανο. Κατά τη συζήτηση, τονίστηκε ιδιαίτερα το αμέριστο, ουσιαστικό και συνεχές ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και προσωπικά της κας Κράτσα για τα εκκλησιαστικά μνημεία στη Λευκάδα, καθώς επίσης και σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τέλος, ακολούθησε σύσκεψη της κας Κράτσα με τα Σώματα Ασφαλείας στο νησί (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο, καθώς και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ Μηλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ιωάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας κ. Κώστας Γαβρίλης, ο Λιμενάρχης κ. Παναγ. Λεονταράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Αλέξανδρος Κουβακάς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Μπάκαβος. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πολιτική Ηγεσία ζήτησε να μην υπάρχουν πρόστιμα, αλλά να γίνονται περισσότερο συστάσεις και ενημέρωση, γιατί η κοινωνία είναι κουρασμένη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας: Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παιδεία
Επόμενο άρθροΣύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: ΔΤ Για την κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Π.Φ.Υ.