Αρχική Top Stories Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δώρησαν χρήματα οι “Πειρατές”!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δώρησαν χρήματα οι “Πειρατές”!

0

Γράφει ο Κώστας Σκλαβενίτης

Στις 15 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου…μια μέρα που συγκινεί και ευαισθητοποιεί θέλω να πιστεύω όλους τους ανθρώπους γιατί πρόκειται για μικρά παιδιά που η μοίρα τους επιφύλαξε ό,τι χειρότερο στη τρυφερή τους ηλικίας.
Παιδιά που θα μπουν στη δοκιμασία των επίπονων θεραπειών με την ελπίδα να νικήσουν τη τρομερή αυτή αρρώστια και να μπουν ξαναγεννημένα στη νέα πλέον ζωή τους.
Ελπίζουμε όλα αυτά τα παιδιά να βγαίνουν νικητές, ωστόσο η ελπίδα μας δεν είναι αρκετή…χρειάζονται χρήματα ώστε τα εξειδικευμένα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις να ανταπεξέλθουν το βαρύ δυστυχώς οικονομικό κόστος.

Στη μικρή κοινωνία της Λευκάδας ένας ιδιώτης σε δύσκολες εποχές διαθέτει όλες τις εισπράξεις της επιχείρησής του αυτή την ημέρα στο ίδρυμα “Φλόγα” για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μάλιστα.
Πρόκειται για το κ. Θεόδωρο Φατούρο ο οποίος έχει το πλωτό καφέ στην Ανατολική παραλία της Λευκάδας με το όνομα “Πειρατές”.

Ακούγεται οξύμωρο…οι “Πειρατές” να δωρίζουν αντί να παίρνουν, όπως “κουρσάροι” θα πρέπει να γίνουν και όλα αυτά τα παιδιά για να αρπάξουν “νόμιμα” πίσω τη ζωή τους απ τα “πλοκάμια” αυτής της αρρώστιας.

Το προσωπικό εργάστηκε αφιλοκερδώς, έδωσε και το φιλοδώρημα όπως διαπίστωσα και η εταιρία Lavvazza διέθεσε τους καφέδες και τις σοκολάτες που καταναλώθηκαν αυτή την ημέρα.

Λευκαδίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ προσήλθαν για να βοηθήσουν στον ιερό αυτό σκοπό. Ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός με την οικογένεια του έδωσε το παρών, μέλη ομάδων της Λευκάδας και πολλοί άλλοι.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 1311.30 € ποσό λίγο μεγαλύτερο από πέρυσι και θα καταθέσει ο κ. Φατούρος στη τράπεζα τη Δευτέρα.

Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη πραγματικά πρωτοβουλία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε η ανάθεση μελέτης για την αποκατάσταση της ιστορικής μονής της Κόκκινης Εκκλησίας Πλατυστόμων στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΣε τροχιά υλοποίησης θέτει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την επισκευή του Γυμνασίου στη Βασιλική Λευκάδας