Αρχική Top Stories Καρυά και Δρυμώνας μέσα στα 8 ωραιότερα χωριά του Ιονίου

Καρυά και Δρυμώνας μέσα στα 8 ωραιότερα χωριά του Ιονίου

0

Το travelstyle.gr μας ταξιδεύει αυτή τη φορά σε 8 από τα ωραιότερα χωριά του Ιονίου. Ανάμεσα τους και δυο πανέμορφα γραφικά χωριά της Λευκάδας. Η Καρυά και ο Δρυμώνας.

Η Καρυά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Μεγάλο χωριό, πανέμορφο με πανοραμική θέα στον κάμπο (Λιβάδι) και στα γύρω από αυτόν χωριά (Σφακιώτες). Κέντρο του χωριού, η πλατανοσκέπαστη πλατεία όπου κανείς αξίζει να κάνει μια στάση για καφεδάκι ή φαγητό. Στην Καρυά μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Λευκαδίτικου Κεντήματος “Μαρία Κουτσοχέρω”, το Μουσείο Φωνογράφου, Γραμμοφώνου και Ραδιοφώνου και το Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυας “Απόλλων”. (πληροφορίες για τα μουσεία, δείτε [εδώ]).

Σε ύψωμα πάνω από την Καρυά κάντε έναν περίπατο στον εγκαταλελειμμένο πλέον οικισμό των Ρεκατσινάτων. Επίσης περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκι του χωριού και δείτε πολλές παραδοσιακές εκκλησίες, ανεμόμυλους και πολλά μαγαζιά με τα παραδοσιακά καρσάνικα κεντήματα, μοναδικά στο είδος τους και με μεγάλη φήμη.

Στην Καρυά διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι αναπαράσταση χωριάτικου γάμου που διαρκεί τρεις μέρες, γιορτή ριγανάδας, και άλλες πολλές μουσικές και  χορευτικές εκδηλώσεις, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Δρυμώνας είναι ένα πανέμορφο χωριό στα δυτικά του νησιού, που κάθε άνοιξη ντύνεται στα βιολετί και τα ροζ από τις ανθισμένες κουτσουπιές. Έχει μια μακρά ιστορία πίσω του, καθώς δάνειζε το όνομα του σε όλη την περιοχή, που ονομάζονταν, όπως μπορούμε να δούμε σε παλαιούς χάρτες, Drimoni. Παραδοσιακό και ήσυχο, με όμορφες εκκλησιές, πλακόστρωτα δρομάκια και περιπάτους. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται η διάσημη και πολύβουη παραλία Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας που αποτελούσε άλλωστε και το επίνειο του.

Όλα τα χωριά, τόσο της κεντρικής, όσο και της δυτικής Λευκάδας, αποτελούν οάσεις παράδοσης και ομορφιάς και σας καλού να τα επισκεφτείτε.

Πηγή: travelstyle.gr

Φωτογραφίες-Επιμέλεια: golefkas.gr

Προηγούμενο άρθροΤον κώδωνα του κινδύνου για το ΤΕΙ Λευκάδας κρούει ο Βουλευτής με επιστολή του στον Δήμαρχο
Επόμενο άρθροΒίντεο του Θανάση Κατωπόδη από τα ανθισμένα φακοχώραφα του Αγίου Δονάτου