Αρχική Top Stories Λευκάδα: Εθελοντικός καθαρισμός του λιμανιού της Λυγιάς και τα εγκαίνια του πρώτου...

Λευκάδα: Εθελοντικός καθαρισμός του λιμανιού της Λυγιάς και τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού συλλογής απορριμάτων στο Ιόνιο!

0

 

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και κείμενο: Κωνσταντίνος Κάτσενος

Εθελοντικός καθαρισμός από δύτες και εθελοντές της Aegean rebreath, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Λυγιάς, την Κυριακή 12/7/2020, ενώ παράλληλα εγκαινιάστηκε και ο πρώτος σταθμός συλλογής θαλάσσιων απορριμάτων στο Ιόνιο και βρίσκεται στην Λυγιά.

Μετά τον καθαρισμό στο λιμάνι της Νικιάνας οι εθελοντές ανέσυραν απορρίμματα και διάφορα άλλα αντικείμενα  από το λιμάνι της Λυγιάς. Μείναμε άφωνοι με τα απορρίμματα, που βρίσκονταν στον βυθό.

Στο λιμάνι της Λυγιάς βούτηξαν οι δύτες, για ακόμη μια φορά ώστε να ”αδειάσουν” την θάλασσα από τα απορρίμματα. Οι εθελοντές ανέσυραν λιγότερα απορρίμματα, σε σχέση με το λιμάνι της Νικιάνας.

 

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε και ο πρώτος σταθμός θαλάσσιων απορριμάτων του Ιονίου και βρίσκεται στην Λυγιά, παρουσία του Δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού, του προέδρου της κοινότητας της Λυγιάς, άλλων μελών της αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κατοίκων του χωριού! Έγινε ένα μεγάλο βήμα για το περιβάλλον και ένα μεγαλύτερο για τον τόπο μας την Λευκάδα!

Ο Δήμαρχος της Λευκάδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με του κατοίκους της Λυγιάς. Οι εθελοντές εξήγησαν στους κατοίκους, αλλά και στους ψαράδες του χωριού, την χρησιμότητα αυτού του σταθμού, καθώς και για τα απορρίμματα, τα οποία πρέπει να πετούν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί!

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Aegean, για την προσφορά τους στον τόπο μας!

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΗ αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και οι ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής Περιφέρειας στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ : Η πενταμελής οικογένεια των Σέρβων μεταφέρεται στα Γιάννενα