Αρχική Top Stories Νέα κρούσματα κορωνοιού στη Λευκάδα – νεότερες πληροφορίες!

Νέα κρούσματα κορωνοιού στη Λευκάδα – νεότερες πληροφορίες!

0

Δύο ζευγάρια Ρουμάνων επισκεπτών που ήρθαν με γκρουπ  στο νησί από τη γείτονα  Βαλκανική χώρα, φιλοξενούνται από χτες το βράδυ σε ξενοδοχείο καραντίνας. Προηγουμένως, είχε βρεθεί ο ένας άνδρας (μόνο)θετικός στον ιό κατά την είσοδό του στη χώρα μας από την πύλη του Προμαχώνα. Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή παραμένει καλή.

Το γκρουπ έμεινε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη έφτασε στη Λευκάδα, όπου κατέληξε σε βίλες στα ορεινά του νησιού και αμέσως τέθηκε σε περιορισμό προκειμένου να περάσει από τις σχετικές  διαδικασίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Πάντως, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο συγκεκριμένος αλλοδαπός βρέθηκε θετικός στον ιό κατά την είσοδό του από τον Προμαχώνα, συνέχισε το ταξίδι  του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στα σύνορα στον Προμαχώνα δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας που να μπορούν έστω και για ένα 24ωρο τουλάχιστον να φιλοξενούν τέτοιου είδους περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο προβλεπόμενος και επιβαλλόμενος έλεγχος!

Ένα άλλο σοβαρό γεγονός που προκύπτει, είναι ότι με βάση τον νόμο Κοντοζαμάνη την ιατρική επίβλεψη , όσων θα εγκλειστούν στο ξενοδοχείο καραντίνας,  υπεύθυνη είναι η οικεία υγειονομική μονάδα και στην προκειμένη περίπτωση το Νοσοκομείο Λευκάδας. Σύμφωνα όμως με ακριβείς πληροφορίες, το νοσοκομείο λόγω έλλειψης εξειδικευμένου  προσωπικού, αδυνατεί να παρέχει αυτή την ιατρική επίβλεψη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις. Προσλήψεις στο νοσοκομείο ακούμε από παντού, μας έχουν «φλομώσει» στα δελτία τύπου και στις ανακοινώσεις, αλλά προσλήψεις δεν βλέπουμε! Επιτέλους ας υπάρξει από τους άρχοντες το νησιού η απαιτούμενη σοβαρότητα προς τους πολίτες και την κοινωνία της Λευκάδας!!!

Προηγούμενο άρθροΕσπερινός στην Αγία Μαρίνα στο Κομηλιό
Επόμενο άρθροΔύο νέοι πανελληνιονίκες για το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας