Αρχική Top Stories Στην Λευκάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου-Αναζητούνται άτομα και...

Στην Λευκάδα θα γυριστεί η νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου-Αναζητούνται άτομα και παλιά αντικείμενα

0
Από την συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, ταινίες του οποίου τα τελευταία καλοκαίρια προβάλει, παρουσία του ιδίου, ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου “Φηγός”, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ότι το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης ταινίας του θα γυριστεί σε διάφορα μέρη της Λευκάδας.

Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κ. Χαραλαμπόπουλου, ονομάζεται «Τα δάκρυα του βουνού», διαδραματίζεται στις αρχές του 1900 και πρωταγωνιστούν μάστορες πέτρας οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από τα χωριά τους εξαιτίας ενός μακροχρόνιου πολέμου. Η ταινία καταγράφει το ταξίδι της επιστροφής τους, ως μια άλλη Οδύσσεια.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος Δρακονταειδής είπε ότι είναι τιμή για το νησί μας η υλοποίηση της ταινίας στην Λευκάδα και ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει στα γυρίσματα λόγω του περιεχομένου της ταινίας καθώς αποτελεί μια ελεύθερη μεταφορά της Οδύσσειας. “Επαναφέρουμε, με κάποιο τρόπο, την προσπάθεια η Οδύσσεια να καταγραφεί σε κάποιους χώρους εδώ, έναν αιώνα μετά τις μελέτες του Doerpfeld για την Ομηρική Ιθάκη” είπε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης.

Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Η ταινία θα γυριστεί τον Φλεβάρη στην Λευκάδα και κάποια γυρίσματα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και στα Τζουμέρκα. Ήδη έχουν επιλεγεί αρκετά τοπία που θα γυριστούν τα πλάνα, όπως οι δυτικές ακτές, το Δημοσάρι, οι Σκάροι, το νησάκι του Αγίου Νικολάου, κ.α.

Για το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της υλοποίησης της ταινίας, όπως τόνισε ο σκηνοθέτης, χρειάζεται την βοήθεια των Λευκαδιτών. Αναζητούνται άτομα που θα πλαισιώσουν τις σκηνές καθώς προτιμώνται ερασιτέχνες ηθοποιοί που έχουν επαφή με τη φύση και το μόχθο, αυθεντικά εργαλεία, αντικείμενα και ρούχα που να έχουν πάνω τους το αποτύπωμα του χρόνου και των ανθρώπων καθώς και εσωτερικά παλιών λευκαδίτικων σπιτιών.

Την παραγωγή της ταινίας έχει η ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την διανομή της ταινίας η εταιρεία feelgood. Μαζί με τον κ. Χαραλαμπόπουλο σε αυτό το δεύτερο ταξίδι προεργασίας-αναζήτησης τόπων και ανθρώπων, είναι ο Δ/ντης Φωτογραφίας της ταινίας κ. Δημήτρης Κορδελάς, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος της ταινίας κ. Δανάη Ελευσινιώτη, ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας κ. Αντώνης Τολάκης.

Την μουσική υπογράφει ο κ. Πλάτων Ανδριτσάκης, στον ήχο θα είναι ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, στο μοντάζ η κ. Ευγενία Παπαγεωργίου.

Σημαντική βοήθεια στο οργανωτικό κομμάτι της ταινίας και στην αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού έχει προσφέρει ο κ. Νίκος Κονδυλάτος, ενώ ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε για την βοήθεια τους τον κ. Νότη Κονδυλάτο και την κ. Λουκία Κατωπόδη, υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Δήμο Λευκάδας που “αγκάλιασε” αυτό το εγχείρημα και βοηθά στην υλοποίησή του καθώς και την υπάλληλο του Δήμου κ. Γεωργία Γράψα.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση της ταινίας είτε παραχωρώντας-δανείζοντας κάποιο παλιό αντικείμενο είτε επιθυμώντας να παίξει στην ταινία μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Νίκο Κονδυλάτο στα τηλέφωνα 6944355826 και 2645041624.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα ΕΟΤ: 9 στους 10 τουρίστες δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις διακοπές στη χώρα μας
Επόμενο άρθροΝέες υπηρεσίες από τα Ραδιοταξί Λευκάδας