Αρχική Top Stories Το βίντεο του 1st Lefkas Trail Running

Το βίντεο του 1st Lefkas Trail Running

0

1st_lefkas_trail_run

Δείτε το βίντεο του 1ου αγώνα ορεινού τρεξίματος Λευκάδας.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο δραστήριος Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Λευκάδας «Φίλανδρος» διοργάνωσαν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «1st Trail Running» ο οποίος αποτελούνταν από δυο διαδρομές, αυτή των 22 χιλιομέτρων και την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Νικιάνας και ιδιαίτερα στο βουνό των Σκάρων, όπου υπάρχει ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση. Σκοπός του αγώνα ήταν η ευρύτερη ανάδειξη του σπάνιου αυτού δρυοδάσους και η προστασία του από διάφορες παράνομες χρήσεις και παρεμβάσεις καθώς και η αφύπνιση της πολιτείας για την προστασία του.

Συνολικά και στις δύο διαδρομές έλαβαν μέρος 164 δρομείς εκ των οποίων οι 83 έτρεξαν την διαδρομή των 22 χλμ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δρομείς, εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά της περιοχής και απόλαυσαν τον αγώνα παρόλο το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας του.  Ξεκινώντας από το λιμάνι της Νικιάνας οι αθλητές ανέβηκαν το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού των Σκάρων, που υπάρχει το ομώνυμο δρυοδάσος ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής, πέρασαν μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και έξω από ιστορικά μοναστήρια όπως αυτό του Άγιου Γεώργιου των Σκάρων και το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς στην περιοχή των Πλατυστόμων. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δε, οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την θέα προς τα πριγκηπονήσια, Μεγανήσι, Σκορπιό, Μαδουρή, Χελώνη, Σπάρτη κλπ και τον κόλπο του Βλυχού, ενώ από άλλο σημείο μπορούσαν να διακρίνουν τα χωριά της Νικιάνας, της Λυγιάς, την πόλη της Λευκάδας, τα βουνά της Αιτ/νιας αλλά ακόμα και την γειτονική Πρέβεζα!

Το My Lefkada που έχει αποδείξει περίτρανα την υποστήριξη του σε τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, κάλυψε τον αγώνα με 4 καμεραμάν και 3 φωτογράφους και σήμερα σας παρουσιάζει το βίντεο του εξαιρετικού αυτού αγώνα, με την ελπίδα αυτός να θεσπιστεί και να γίνεται κάθε χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΑρκετές οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυτή την εβδομάδα στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΧιονίζει ασταμάτητα από το πρωί στην ορεινή Λευκάδα