Αρχική Top Stories Ξενοφών Βεργίνης στο ACTION 24:«Το ασφαλιστικό δεν είναι θέμα μόνο θεωρητικής μελέτης,...

Ξενοφών Βεργίνης στο ACTION 24:«Το ασφαλιστικό δεν είναι θέμα μόνο θεωρητικής μελέτης, είναι πρωτίστως και κυρίως, θέμα εφαρμογής!».

0

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Μια δεύτερη ανάγνωση, μιας πετυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής!

Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες και ηθικές αξίες έχουν χαθεί, σε μια εποχή που ο ορθός και σώφρων πολιτικός λόγος «συνθλίβεται» στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, σε μια εποχή που το προσωπικό συμφέρον και το κέρδος υπερισχύουν, σε μια εποχή όπου το μέτρο και η μετριοπάθεια δυσκολεύονται «ν’ ανασάνουν» κάτω απ’ τη λαίλαπα της υπερβολής και του «τίποτα», διαπιστώνουμε, αγαπητοί μου αναγνώστες, για μια ακόμη φορά, πως υπάρχει ένα φως στον ταλαίπωρο και ταραγμένο δημόσιο βίο μας! Υπάρχουν, δηλαδή, πολιτικά και μη πρόσωπα, χρήσιμα στην κοινωνία  και στη χώρα μας, που προσφέρουν κι έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν! 

Εμφανίζονται, άλλοτε συχνά κι άλλοτε με περιοδικότητα στα τηλεοπτικά πάνελ και στα μικρόφωνα των ραδιοφώνων, αλλά όταν εμφανίζονται, αναμφίβολα, κερδίζουν εντυπώσεις και ουσία μαζί! Τα πρόσωπα αυτά, είναι παρόντα στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας, επιστήμονες – άνθρωποι, που με ήθος και ευπρέπεια στον δημόσιο πολιτικό τους λόγο, σε κερδίζουν απ’ τη πρώτη στιγμή! Που προσπαθούν αθόρυβα αλλά δημιουργικά, με όπλο τις γνώσεις και την εμπειρία τους να βοηθήσουν και να προσφέρουν στη χώρα και στους πολίτες της!

Εκτιμώ τους ανθρώπους αυτούς, που έχουν βαθιά και ουσιαστική γνώση, σωρευμένη και χρήσιμη εμπειρία που απέκτησαν στο διάβα της ζωής τους, ανθρώπους, που στη ζωή τους και στην πρακτική τους, είχαν και έχουν επίκεντρο, πάντα τον άνθρωπο, συνοδοιπόρο τη λογική και σύμμαχο στις πράξεις τους το αποτέλεσμα! Γνώρισα λίγους τέτοιους ανθρώπους! Διάβασα για πολλούς περισσότερους! Άκουσα για κάποιους άλλους! Για όλους, αναρωτήθηκα εύλογα! Για τον Ξενοφώντα Βεργίνη, όμως, μαζί μ’ όλους τους τίτλους και τις διακρίσεις που κέρδισε στη μακρόχρονη επιτυχημένη κι ανιδιοτελή πορεία του, δεν χρειάστηκε ν’ αναρωτηθώ! Κι αυτό, όχι γιατί συνεργάζομαι χρόνια μαζί του, κάτι που το θεωρώ τιμή κι ευλογία, αλλά γιατί η αδιάλειπτη και με συνέπεια διαδρομή και προσφορά του στη πατρίδα και στον τόπο του τη Λευκάδα, είναι ο καθρέφτης κι ο καλύτερος κριτής της!

Ένα τέτοιο ακριβώς τηλεοπτικό πάνελ, πολιτικών και μη προσώπων, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 και στην εκπομπή «χ2» με τον συμπατριώτη μας – από Μεγανήσι μεριά – συνάδελφο δημοσιογράφο και φίλο, Γιάννη Πολίτη, το βράδυ της Τρίτης 25 Φλεβάρη 2020! Ένα πάνελ, που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό για πάνω από 2 ώρες! Οικοδεσπότης, ο Γιάννης Πολίτης και προσκεκλημένοι του οι : Ξενοφών Βεργίνης, Καθηγητής Οικονομικών, πρώην Βουλευτής Λευκάδας και Διοικητής του ΟΓΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Κουτρουμάνης, πρώην Βουλευτής και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σωτήρης Σούλης, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Παναγιώτης Βλάχος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος  Αλλαγής, Αντιγόνη Βαφειάδου, Δικηγόρος και η Σοφία Ροδοπούλου, Δημοσιογράφος.

Το βράδυ της Τρίτης, λοιπόν, υπήρξε μια πλατιά αναγνώριση απ’ τους τηλεθεατές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  στο ACTION 24, την εκπομπή «χ2» με τον Γιάννη Πολίτη και τους προσκεκλημένους του! Το τηλεοπτικό κοινό, γενναιόδωρα απένειμε τα εύσημα στο πάνελ, παρακολουθώντας μέχρι το τέλος την εκπομπή – περασμένα μεσάνυχτα – επιβραβεύοντας έτσι, τα όσα αξιόλογα και σημαντικά ακούστηκαν για το ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητά του!

Ο Ξενοφών Βεργίνης στο ACTION 24, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Από τους 7.500 εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, για την έκδοση των συντάξεων, ασχολούνται μόνο οι 500!!!».

«Το ασφαλιστικό των αγροτών πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερη περίπτωση, με έμφαση στην αναπτυξιακή και κοινωνική του διάσταση. Οι αγρότες δεν είναι όπως οι άλλες περιπτώσεις των ασφαλισμένων. Οι αγρότες δεν είναι μισθωτοί, ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, που εργάζονται κάτω από σταθερές συνθήκες, με κανονικό ωράριο και προβλέψιμα αποτελέσματα. Αντίθετα, οι αγρότες παλεύουν σε ανώμαλες συνθήκες και επικίνδυνες, με ακανόνιστο ωράριο και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Μπορεί σε μια ώρα να χάσουν τους κόπους ενός χρόνου και ίσως μιας ζωής!».

Ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας, Διοικητής του ΟΓΑ και Καθηγητής των Οικονομικών, Ξενοφών Βεργίνης, στον λόγο του και στις πράξεις του, συνδέει τη βαθιά γνώση, τη σωρευμένη εμπειρία, την έντονη πολιτική του προσωπικότητα, με το ηθικό μεγαλείο των σοφών λαϊκών ανθρώπων!

Ο Ξενοφών Βεργίνης, αντιλαμβάνεται την κοινωνία και τους πολίτες, γιατί ζει και δρα μαζί τους και σε κάθε παρέμβασή του πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή άλλη, φροντίζει να δίνει νόημα και ουσία στο λόγο του, που αυτονόητα οδηγείται στην απόλυτη εφαρμογή του!

Στην ανωτέρω τηλεοπτική εκπομπή, οι τοποθετήσεις του Ξενοφώντα Βεργίνη, ήταν επίκαιρες, εύστοχες και ουσιώδεις! Ερμηνεύοντάς της κανείς, βρίσκει μόνο αλήθειες! Όπως αυτή, που ανέφερε κι αποτέλεσε τον σημερινό τίτλο του σημειώματός μου, ότι, «Το ασφαλιστικό δεν είναι θέμα μόνο θεωρητικής μελέτης, είναι πρωτίστως και κυρίως, θέμα εφαρμογής!».

Αλήθεια, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιθανόν να μην βλέπει αυτές τις εκπομπές, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο να τις δει! Όμως, οι κοντινοί του συνεργάτες, κι όλα αυτά τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα του και ιδιαίτερα, αυτά τα στελέχη που έχουν την ευθύνη στον τομέα της επικοινωνίας της Κυβέρνησης και του κόμματος, δεν βλέπουν ότι αυτές οι εκπομπές ακουμπούν τα θέλω της κοινωνίας και των πολιτών, και ενθαρρύνουν τους πολίτες, πως κάτι καλό κι ελπιδοφόρο γεννιέται και γίνεται σ’ αυτή τη χώρα; Τα γεγονότα, εσωτερικά και εξωτερικά, γιγαντώνονται και εξελίσσονται επικίνδυνα για τη χώρα μας και η «κλεψύδρα της ανοχής και στήριξης», προς την κυβέρνηση, όπου νάναι, αδειάζει σιγά –σιγά, πρέπει να γίνει κάτι! Όταν οι «πολιτικοί σου αντίπαλοι», θέλουν την «πολιτική σου καταστροφή», μια ώρα αρχύτερα, μήπως λέω, Αγαπητέ Πρόεδρε, χρειάζεται μια συστράτευση από τέτοιες ήρεμες φωνές, σώφρονες και ορθές σκέψεις και προπαντός ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες κι άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις; Προτάσεις, που βρίσκουν εφαρμογή με δυο απλές κινήσεις εκ μέρους σου! Πρώτη, αυτή του ανασχηματισμού, όπου αλλάζουν αυτοί που δεν είναι αποτελεσματικοί και η δεύτερη, αυτή των τολμηρών και ριζοσπαστικών αποφάσεων! Η Ελλάδα, ο τόπος Πρόεδρε, δεν χρειάζεται «υπηρέτες – νεροκουβαλητές» μιας «συστημικής κατάστασης», «Δόξα τω Θεώ», απ’ αυτούς έχουμε «μπουχτίσει!». Χρειάζεται πολιτικούς, οραματιστές, αποφασιστικούς κι αποτελεσματικούς, που θα φωτίσουν και θα εμπνεύσουν το ανέλπιδο μέλλον μιας χώρας, που αναζητά χρόνια τώρα μια αξιοπρεπή θέση στην Ευρώπη και στην Οικουμένη ολόκληρη!!!

Πρόεδρε, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο χέρι σου είναι να καταγραφείς στην πολιτική ιστορία του τόπου, ως ένας τολμηρός κι αποτελεσματικός μεταρρυθμιστής!

 πηγή: Τα  Νέα της Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΝέος Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας , Κέρκυρας, Λευκάδας και Παξών ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης
Επόμενο άρθροΠροληπτικοί ειδικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Ιόνια Νησιά – 19 παραβάσεις στη Λευκάδα