Αρχική Uncategorized Κορωνοϊός: Πολύ αυστηρά μέτρα στην Αττική-Μια ανάσα πριν το lockdown!

Κορωνοϊός: Πολύ αυστηρά μέτρα στην Αττική-Μια ανάσα πριν το lockdown!

0

Μεγάλη ανησυχία στη Κυβέρνηση και στην επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι νεκροί και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Αυτό το γεγονός, έκανε την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιστήμονες να προχωρήσουν στην λήψη νέων μέτρων. Τα μέτρα αναλυτικά είναι τα εξής:

  • Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος)
  • Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Δεν επιτρέπονται οι συναυλίες σε οποιονδήποτε χώρο, ανοιχτό ή κλειστό, καθώς και οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας.

• Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους.

• Για τις πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως αποτυπώνονται στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.

• Για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως έχουν αποτυπωθεί στην κοινή εγκύκλιο των Γενικών Γραμματέων Πολιτισμού και Σύγχρονου Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων στους χώρους αυτούς με τη συμμετοχή περισσότερων των εννέα ατόμων.

• Για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως έχουν ήδη αποτυπωθεί στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού».

Όσο αφορά το τοπικό lockdown: O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις δημόσιες τοποθετήσεις του έχει επισημάνει πως «πάντα μέσα στις επιλογές μας είναι η επιβολή τοπικών ‘lockdown’ προκειμένου για την περιφρούρηση-περιχαράκωση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο και την ιχνηλάτησή τους».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

 

Προηγούμενο άρθροΥπό κατάληψη σήμερα το 2ο Γυμνάσιο και λύκειο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΗγουμενίτσα: Τρία προσφυγόπουλα θετικά στον κορωνοϊό.