Αρχική Top Stories Κράτσα και Κτενάς παραχώρησαν συνέντευξη στη Λευκάδα.

Κράτσα και Κτενάς παραχώρησαν συνέντευξη στη Λευκάδα.

0

Στη Λευκάδα βρέθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου για τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού μας, Παναγίας Φανερωμένης.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως της στη Λευκάδα, η κα Κράτσα μαζί τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτένα το μεσημέρι της Τρίτης (9/6 ) παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αρχικά, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε στις επισκέψεις που πραγματοποίησε συνοδευόμενη από τον κ. Κτενά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή και συζήτησαν για την επάρκεια των Αστυνομικών (ανδρών και γυναικών) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και για το ρόλο που πρέπει να έχει η Αστυνομία αυτή την εποχή και για την εφαρμογή των μέτρων .

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας όπου συζήτησαν για την επάρκεια δυνάμεων της Π.Υ και τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ακόμη συζητήθηκε η προσβασιμότητα με όρους και συνθήκες ασφάλειας στις απόκρημνες παραλίες .

Ύστερα, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και είχαν συνάντηση με τον  Διοικητή του νοσοκομείου. Ενημερώθηκαν, ότι το νοσοκομείο στερείται  Ενεργειακής Αναβάθμισης. Παράλληλα, ο Διοικητής τους ενημέρωσε για τη δυνατότητα τυχόν δημιουργίας Μονάδας Διαχείρισης των Νοσοκομειακών απορριμμάτων, λόγω του υψηλού κόστους από άλλους φορείς, ώστε να γίνεται επί τόπου η διαχείριση. Ακόμη, μίλησαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό όπως για μηχάνημα Μοριακού Ελέγχου Δειγματοληψίας COVID – 19 κ.α.

Τέλος, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Νυδρί και Βασιλική, όπου βρέθηκαν και συνομίλησαν με κόσμο. Η κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην παραχώρηση έκτασης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ύστερα από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων . Η έκταση βρίσκεται απέναντι από το ΚΤΕΛ Λευκάδας .

Σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με τη σύνδεση των Ιόνιων Νησιών μέσω Υδροπλάνων, απάντησε ότι ο λόγος που δεν έχει υπογραφεί ακόμη η Προγραμματική Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, είναι η προσφυγή που έχει κάνει ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η κ. Κράτσα και ο κ. Κτενάς, μετά το τέλος της συνέντευξης δήλωσαν αποκλειστικά στο Mylefkada.gr τα εξής: 

Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου 

«Η Λευκάδα είναι στο σταυροδρόμι στις ανάπτυξης και στις ταυτότητας στις στην νέα εποχή. Μία εποχή, αναζήτησης ποιοτικού τουρισμού, ασφάλειας για στις κατοίκους και στις επισκέπτες αξιοποιώντας στις τεράστιες δυνατότητες στη θάλασσα , στις παράκτιες περιοχές και την ενδοχώρα.

Η Περιφερειακή Αρχή, με στρατηγικό σχέδιο υλοποιεί έργα υποδομής (δρόμους, αγκυροβόλια) και στις χρηματοδοτεί έργα του Δήμου που ανταποκρίνονται σ’ αυτό το στρατηγικό σχέδιο.

Παράλληλα, στέκεται δίπλα στις εργαζόμενους και ανέργους, ενισχύει στις κοινωνικές υποδομές και την δημόσια υγεία. Αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά στις.

Σ’ αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε με πίστη στις δυνατότητες του τόπου και χαρίσματα των πολιτών».

Ανδρέας Κτενάς

«Στους εορτασμούς της Παναγίας Φανερωμένης, της προστάτιδας όλων των Λευκαδίων, είχαμε τη χαρά να παραβρεθεί για 2 η συνεχόμενη φορά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να εργαστούμε πάνω σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού για την Π.Ε. Λευκάδας. Σημαντική νέα εξέλιξη, η παραχώρηση οικοπέδου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στη Περιφέρεια για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ακολούθησαν εποικοδομητικές συναντήσεις με Αρχές και Φορείς, καθώς και με πολίτες του νησιού. Εκφράστηκαν οι αγωνίες για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου σε συνθήκες κορωνοϊού και η θωράκιση των νησιών μας, ενώ δεν έλειψε από την ατζέντα ο προγραμματισμός δράσεων και παρεμβάσεων.

Η νέα Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στη Λευκάδα και τους πολίτες της. Αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα οράματα της τοπικής κοινωνίας, με κύριο μέλημα να αποδώσει έργα πνοής στους πολίτες και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις».

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροBράβευση των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής