Αρχική Uncategorized Τοποθέτηση πλακιδίων από το MyConstructor!

Τοποθέτηση πλακιδίων από το MyConstructor!

0

Σχεδόν κάθε φορά που κάποιος προβαίνει σε μια ανακαίνιση σπιτιού θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος και με την τοποθέτηση πλακιδίων. Ακόμη κι αν προτιμάτε τα ξύλινα πατώματα ή παλαιότερα είδη πατώματος, όπως το μωσαϊκό, η τοποθέτηση πλακιδίων ίσως σας χρειαστεί σε χώρους όπως το μπάνιο.

Η αισθητική που μπορούν να προσφέρουν σε ένα σπίτι δεν περιορίζεται σε μια μικρή γκάμα επιλογών, καθώς η αγορά προσφέρει όλο και περισσότερες. Συγκριτικά με άλλες επιλογές, τα πλακίδια σας προσφέρουν μια εξοικονόμηση στα έξοδά σας, όπως επίσης και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Τέλος, συστήνεται και για εντελώς πρακτικούς λόγους: κατά πρώτον, παρέχει θερμομονωτικά αποτελέσματα και κατά δεύτερον, το καθάρισμά του είναι πολύ πιο απλή υπόθεση.

Βήματα για Τοποθέτηση Πλακιδίων

Eπιλογή του κατάλληλου συνεργείου 

Για μια επιτυχημένη τοποθέτηση πλακιδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο συνεργείο. Ένα συνεργείο με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τις εργασίες, παρέχοντάς σας ένα αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Ένα έμπειρο συνεργείο θα μπορεί να εκτιμήσει τις διάφορες παραμέτρους των εργασιών, να σας προτείνει κάποιες λύσεις και να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία.

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, που είναι σαφώς σημαντικό, θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τις εκάστοτε συνθήκες του κάθε κτιρίου. Δεν πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα, καθώς είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι η τοποθέτηση πλακιδίων θα αντέξει μέσα στον χρόνο.

Στο MyConstructor θα βρείτε το κατάλληλο συνεργείο για τις ανάγκες που απαιτεί η τοποθέτηση πλακιδίων μέσω των διαθέσιμων αξιολογήσεων από τους πελάτες μας. Ακόμη, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια δυσκολία κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα συνεργεία του MyConstructor θα μπορούν να την αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, με γνώση και συνέπεια. Τα συνεργεία μας χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά και μπορούν να φέρουν εις πέρας με εξαιρετικά αποτελέσματα οποιοδήποτε εργασία τοποθέτησης, επισκευής και αντικατάστασης πλακιδίων δαπέδου και μπάνιου.

Επιφάνεια τοποθέτησης

Για μια επιτυχημένη τοποθέτηση πλακιδίων η επιφάνεια τοποθέτησης πλακιδίων δαπέδου ή τοίχου πρέπει να είναι λεία και ευθυγραμμισμένη (είτε είναι κάθετη είτε οριζόντια). Η επιφάνεια εφαρμογής, δηλαδή, πρέπει να είναι προετοιμασμένη, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα παρουσιάσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Τέλος, ειδικά αν πρόκειται να προχωρήσουμε σε τοποθέτηση πλακιδίων στην κουζίνα ή το μπάνιο, οι τοίχοι και τα πατώματα θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων καθαριστεί.

Ποιότητα πλακιδίων 

Ένα σημαντικό στάδιο στη διαδικασία είναι η επιλογή των κατάλληλων πλακιδίων για τον χώρο σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε καθοδήγηση από κάποιο ειδικό, ίσως χάσετε πολύτιμο χρόνο και χρήματα.

Τα πλακάκια Β’ και Γ’ διαλογής μπορεί μεν να είναι οικονομικά, τις περισσότερες φορές όμως δεν διαθέτουν μεγάλη ανθεκτικότητα. Αν προσανατολίζεστε σε μια τέτοια επιλογή, καλό είναι να ξέρετε ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι τα πλακίδια θα χρειαστούν αντικατάσταση στο άμεσο μέλλον. Επομένως, πέρα από την ποιότητα που θα έχει η τοποθέτηση πλακιδίων, η ίδια η ποιότητα των πλακιδίων έχει μεγάλη σημασία. Ακόμη και το πιο έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την αρτιότητα και την αντοχή στον χρόνο, αν η ποιότητα των πλακιδίων είναι πολύ χαμηλή.

Συμπληρωματικά, θα πρέπει να δώσετε βάρος και στην απορροφητικότητα των πλακιδίων. Θα πρέπει, η απορροφητικότητα των πλακιδίων, να πλησιάζει το 0%, έτσι ώστε να έχουν την απαραίτητη αντίσταση στην υγρασία, τον παγετό και τις μεταβολές θερμοκρασίας. Με την ελάχιστη λοιπόν απορροφητικότητα εξασφαλίζουμε ότι τα πλακίδιά μας θα παραμείνουν ενωμένα και δεν θα αρχίσουν να σκάνε. Η τοποθέτηση πλακιδίων, είτε όταν εφαρμόζεται σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να παρέχει μια αντοχή στην υγρασία, τις ψηλές και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, θα πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή στην τριβή και τη χάραξη.

Τα πλακίδια, ανάλογα με την αντοχή που επιδεικνύουν, κατατάσσονται στις ανάλογες κατηγορίες. Μέσω της υγρής ή της ξηρής μεθόδου κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:

Κατηγορία Α: Πλακίδια ελαφριάς καταπόνησης, αποκλειστικά για τοίχους εσωτερικών χώρων.

Κατηγορία Β: Πλακίδια ελαφριάς καταπόνησης, για εσωτερικούς τοίχους και για δάπεδα μπάνιων.

Κατηγορία Γ: Πλακίδια μέτριας καταπόνησης, για δάπεδα εσωτερικών χώρων.

Κατηγορία Δ: Πλακίδια βαριάς καταπόνησης, για χώρους αυξημένης χρήσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Κατηγορία Ε: Πλακίδια βαριάς και πολύ βαριάς καταπόνησης, για χώρους μεγάλης χρήσης με αυξημένη αντοχή στην τριβή. Χρησιμοποιούνται το ίδιο αποτελεσματικά για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Πέρα από την πιο πάνω κατηγοριοποίηση, η τοποθέτηση πλακιδίων θα συναρτηθεί και με άλλα χαρακτηριστικά των πλακιδίων. Κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να σας είναι αναγκαία ή χρήσιμα είναι τα εξής: η επιπεδότητα, η αντιολισθηρότητα, η αντοχή στον παγετό, η αντοχή σε χημικά κ.ά.

Περαιτέρω πληροφορίες για τα πλακίδια δαπέδου

Τα πλακίδια δαπέδου χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και ποιότητες, ανάλογα με τη χρήση που θα έχουν στην εκάστοτε περίπτωση. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό χώρο είτε για το σπίτι σας, κάνοντας την κατάλληλη έρευνα αγοράς, θα βρείτε τα πλακίδια δαπέδου που θα πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

Ένας από τους ανερχόμενους στην αγορά τύπους πλακιδίων είναι ο τύπος ξύλου, όπως επίσης και τα πορσεναλάτα και τα κεραμικά (κυρίως για πιο μικρές διαστάσεις). Στην τοποθέτηση πλακιδίων σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή για αυλές, γκαράζ, πεζοδρόμια, σκάλες και βεράντες, χρησιμοποιούνται αρκετά τα πλακίδια τύπου πέτρας. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη ή ακόμη και από κεραμικό υλικό, για το οποίο απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια ψησίματος η οποία θα προσδώσει μεγαλύτερη αντοχή.

Όσον αφορά τις διαστάσεις που θα επιλέξουμε για τα πλακίδια, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όσο μεγαλύτερη επιφάνεια έχουμε, τόσο πιο μεγάλες θα πρέπει να είναι και οι διαστάσεις των πλακιδίων μας. Όπως και να ‘χει όμως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο θα αναλάβει τις εργασίες για την τοποθέτηση πλακιδίων. Η εμπειρία είναι και σ’ αυτή την περίπτωση πολύ σημαντική, καθώς οι λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τον κάθε χώρο, όπως επίσης και οι ανάγκες του καθενός, μπορεί να είναι σημαντικό στοιχείο για την τοποθέτηση πλακιδίων. Ασφαλώς και έχει σημασία η δική σας επιθυμία και το αισθητικό σας κριτήριο. Παρόλα αυτά, για την τοποθέτηση πλακιδίων, όπως και για άλλες τεχνικές εργασίες, θα πρέπει να συνεργαστείτε με ένα αξιόπιστο συνεργείο που θα σας καθοδηγήσει και θα ολοκληρώσει τις εργασίες επιτυχώς.

Αν δεν είστε εντελώς σίγουροι ότι μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας εις πέρας την Τοποθέτηση Πλακιδίων, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς και να πάρετε μερικές προσφορές. Μέσω της πλατφόρμας myConstructor.gr μπορείτε να βρείτε πληθώρα αξιόπιστων επιλογών και να αποφασίσετε με βάση τις προσφορές και την αξιολόγηση που παρέχουν οι ίδιοι οι πελάτες.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα, επικοινωνήστε μαζί μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του myconstructor.gr ή να μας καλέσετε στο 210 300 9323, για να λάβετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε.

Προηγούμενο άρθροΜειωμένη πίεση νερού λόγω βλάβης της ΔΕΗ στην περιοχή του Ακτίου
Επόμενο άρθροΝέα Χορωδία Λευκάδας: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Kαταστροφή