Αρχική Top Stories Τουρισμός: Ο κ. Χάρης Θεοχάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown! Η φετινή...

Τουρισμός: Ο κ. Χάρης Θεοχάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown! Η φετινή τουριστική χρονιά ορόσημο για το μέλλον!

0

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει η χώρα ξανά σε καραντίνα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει:«πολλαπλές και διαδοχικές γραμμές άμυνας για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό οι 4 γραμμές άμυνας απέναντι στην πανδημία είναι οι εξής:

«Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ότι ανοίγουμε τις πύλες για τουρίστες από χώρες οι οποίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιδημιολόγων, εμφανίζουν το μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης και μετάδοσης του κορωνοϊού»! Η δεύτερη γραμμή, αφορά του ελέγχους που πραγματοποιούνται στις πύλες εισόδου της χώρας, η τρίτη αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Τέλος η τέταρτη:«Η τέταρτη γραμμή άμυνας είμαστε εμείς οι ίδιοι: Η πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και η μη χαλάρωση από κανέναν ως προς τη χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις που κρατάμε μεταξύ μας κ.λπ., είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους». Αυτά ήταν όλα όσα είπε για τις τέσσερις γραμμές στην εκπομπή ”ΕΠΤΆ” της ΕΡΤ1.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον τουρισμό λέγοντας:«η φετινή χρονιά αποτελεί επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές, αυτή τη στιγμή έχουμε τον έλεγχο, σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές μας χώρες. Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και είμαστε σε εγρήγορση».

Κλείνοντας, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται η χώρα μας, για να δεχτεί πολίτες από κράτη που ισχύει ακόμα η καραντίνα όπως, (Ρωσία, ΗΠΑ), λέγοντας:. «Η φετινή χρονιά είναι μια επένδυση για το μέλλον, για τις μελλοντικές χρονιές. Προτιμούμε τα προσεκτικά βήματα με κάποιους περιορισμούς και όχι τη χαλάρωση, ώστε να ωφεληθούμε ακόμα περισσότερο μελλοντικά».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Προηγούμενο άρθροΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 σε όλη την Π.Ε. Λευκάδας – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Λευκάδα!