Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Η Όψη των Κονδυλωμάτων των Γεννητικών Οργάνων

Η Όψη των Κονδυλωμάτων των Γεννητικών Οργάνων

0

doctor

Αν δεν έχετε υποφέρει από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή ακόμη και να μην έχετε ακούσει ποτέ για αυτά, τότε μάλλον δεν γνωρίζετε καν τι όψη έχουν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Η όψη τους θεωρείται αρκετά αποκρουστική. Φυσικά χειρότερο από το να δείτε κονδυλώματα είναι να αποκοτήσετε κονδυλώματα, αλλά το γεγονός είναι ότι είναι ένα μέρος της σύγχρονης κοινωνίας μας. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα  παρατηρούνται συχνά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, παρότι η ενημέρωση και το μορφωτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.

Αν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και φοβάστε ή ντρέπεστε να ζητήσετε τη γνώμη γιατρού ίσως θα ήταν καλή ιδέα να γνωρίζετε πως είναι στην όψη τα γεννητικά κονδυλώματα.

Βλέποντας τις εικόνες των γεννητικών κονδυλωμάτων στο διαδίκτυο δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι πάσχετε από αυτά. Αυτό είναι επειδή τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων διαφέρουν σε εμφάνιση από το ένα άτομο στο άλλο. Βλέποντας την εικόνα τους δεν σημαίνει ότι τα κονδυλώματα που υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε ότι θα μοιάζουν με αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ως παράδειγμα, ορισμένα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μοιάζουν με μικρό χτύπημα, σε άλλη περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ ερεθισμένο εξάνθημα, στην πιο σοβαρή τους περίπτωση τα γεννητικά κονδυλώματα μοιάζουν με εξογκώματα που έχουν την όψη και υφή του κουνουπιδιού.
Όπως είπα τα κονδυλώματα μοιάζουν να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από την εμφάνιση που περιγράφεται προηγουμένως, υπάρχουν περισσότερες μορφές με τις οποίες μπορούν να εκδηλωθούν, μπορεί να μοιάζουν με μικρά εξογκώματα, μπορεί να είναι επίπεδα, μπορεί να έχουν ακόμη και μια εμφάνιση κόκκινη και ερεθισμένη.

Φυσικά, αν θέλετε πραγματικά να ξέρετε τι όψη έχουν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων οι επιλογές σας είναι να αναζητήσετε εικόνες σε κάποιο ιατρικό βιβλίο ή να αναζητήσετε φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ότι καθώς υπάρχουν πολλές μορφές κονδυλωμάτων οι εικόνες που θα βρείτε ίσως δεν αντανακλούν την τρέχουσα κατάστασή σας.

Πρέπει να σας προειδοποιήσω πρώτα ότι αν και υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μια εικόνα για αυτά, να ξέρετε ότι το θέαμα είναι άκρως αποκρουστικό. Οι εικόνες που θα βρείτε είναι ως επί το πλείστον πολύ ωμές και γραφικές φωτογραφίες. Υπάρχει πιθανότητα οι εικόνες να σας προκαλέσουν αποστροφή οπότε και θα πρέπει να τις αποφύγετε εάν δεν αντέχετε τέτοιου τύπου φωτογραφίες.

Εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων η ορθότερη προσέγγιση θα ήταν να συμβουλευτείτε γιατρό με την ειδικότητα του δερματολόγου ή αφροδισιολόγου ώστε να γίνει η σωστή διάγνωση και να ξεκινήσετε την απαραίτητη θεραπεία. Αναζητήστε το γιατρό που θα σας καθοδηγήσει και με τις γνώσεις του θα μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τις υποψίες σας και που σε περίπτωση που πάσχετε από κονδυλώματα θα είναι ο πλέον αρμόδιος να σας προσφέρει τις επιλογές των θεραπειών ώστε να αντιμετωπίσετε την ασθένεια με επιτυχία. Παρόλα αυτά εάν επιμένετε να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν επισκεφτείτε γιατρό, όπως προανέφερα, υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες που προσφέρουν υλικό το οποίο όμως είναι για γερά στομάχια!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κύριο Στάμου Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο

Δερματολογικό Ιατρείο Dermadvance
Βασιλίσσης Σοφίας 115 (3 όροφος)
216 900 5000
info@dermadvance.gr

Προηγούμενο άρθροΗττήθηκε η Δόξα από τον Προμηθέα στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΖαχαρίας Κατωπόδης: Θα υπάρχουν διαβαθμίσεις στα εισιτήρια αγώνων της Δόξας