Αρχική Ειδήσεις Θ. Σολδάτος: Θετική η έκβαση παραμονής του άμμου στη Λευκάδα

Θ. Σολδάτος: Θετική η έκβαση παραμονής του άμμου στη Λευκάδα

0

ammoglossa

Ο βουλευτής Λευκάδας μιλάει στον Prisma 95,1.

 

O βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος μίλησε στον Prisma 95,1 για τη θετική έκβαση παραμονής του άμμου στη Λευκάδα.

Είχαμε αναδείξει σε προηγούμενα δημοσιεύματα τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί ύστερα από απόφαση της κτηματικής υπηρεσίας Λευκάδας να δημοπρατηθεί ο άμμος, γιατί αποτελεί περιουσία του δημόσιου. Δείτε ΕΔΩ.
«Υπήρξε καθυστέρηση και δημιουργήθηκε ανησυχία στους πολίτες, ενώ ειπώθηκαν δηλώσεις καθόλου υπεύθυνες από παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λευκάδας.

«Το σημερινό δεδομένο είναι ότι το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο οικονομικών συνεργάζονται για μια κοινή υπουργική απόφαση και σύντομα θα αποσταλεί στη Περιφέρεια όπου θα ζητηθεί η γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την πλήρη αποδοχή του άμμου. Το νομοθετικό πλαίσιο για να μείνει ο άμμος στη Λευκάδα υπάρχει. Απαιτεί τεκμηρίωση ότι ο άμμος προέρχεται από τις ακτές της Λευκάδας και δεν είναι υλικό που βρέθηκε ξαφνικά από εκσκαφές, η τεκμηρίωση έχει συντελεστεί και είναι θέμα χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λευκάδας.

Παράλληλα ο βουλευτής απάντησε στο ερώτημα που είχε θέσει ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Παναγιώτη Κουνιάκη όσο αφορά το γεγονός ότι ο κ. Σολδάτος δεν πέρασε μια τροπολογία για τον άσπρο άμμο- Ο κ Σολδάτος απάντησε: «Δε ξέρω ποια είναι η κοινοβουλευτική εμπειρία του Κ. Καλούδη αλλά ένας βουλευτής πρώτα επιδιώκει να λύσει τα σημαντικά θέματα μέσα από κυβερνητικές διαδικασίες και οδούς και όταν διαπιστώσει ότι υπάρχουν δυσκολίες καταφεύγει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο η σε τροπολογίες.

Όσον αφορά στο ζήτημα της δημοπράτησης του άμμου ο κ. Σολδάτος αναφέρει ότι «Οι υπηρεσιακοί παράγοντες θυμήθηκαν ένα διάταγμα του 1929, το οποίο ισχύει για υλικά τα οποία βρίσκονται σε εκσκαφές. Όταν το υλικό προέρχεται από το νομό υπάρχει ειδική νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει στους φορείς της αυτοδιοίκησης και να επανέλθει στη περιοχή που ανήκει». Εν κατακλείδι ο κ, Σολδάτος σχολίασε ότι η διαδικασία να πουληθεί ο άμμος υποκρύπτει κάτι… αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον, κατέληξε.

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: prisma951.gr

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Ζαβιτσάνος: Ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας είναι επικίνδυνος
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας